Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Problemi z grafično kartico

 
 
6.8.2013, 17:20
Lep pozdrav,
imam grafično kartico Nvidia GeForce 9800gt. Pred kratkim me je začela hecati. Če v biosu pri grafiki naštimam PCIE, pridem v Windowse, le da je slika taka (slika). Če dam na Integrated, se po nalaganju Windowsov pokaže črn ekran. Na PCI pa deluje, ker je na Intelovi grafični.Je šla grafična v maloro ali je narobe kaj z driverji (sem jih že tudi na novo naložil)?

(Po nesreči prehitro pritisnil objavi )


changed: Matej V. (6.8.2013, 17:38)
 
 
 
6.8.2013, 17:22
Probaj ponovno naložiti / posodobiti driverje.
 
 
 
7.8.2013, 10:07
Glede na sliko bi rekel, da ni problem v gonilnikih, ampak gre za težavo na grafični kartici.

Ena možnost je, da bi se pregrevala (poglej ventilator na kartici, če deluje), glede na sliko pa bila lahko težava tudi okvarjen RAM na kartici, kar pa zna biti večji problem.
 
 
 
7.8.2013, 16:05
Ventilator deluje, pa tudi po občutku kartica ne deluje prevroča.

Se mi pa zdi čudno, da bi bil problem v RAMu, ker na Intelovo integrirano grafično deluje vse normalno. Naj preverim delovanje z Memtestom ali pa kakim programom za grafične kartice (kateri?)?
 
 
 
7.8.2013, 23:22
V mislih imam RAM na grafični kartici in ne RAM računalnika.

Za test lahko s kakšnim overclock programom za test znižaš frekvenco kartice in pomnilnika, da vidiš, če to pomaga.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!