Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Absurdni zakoni, sprejeti v Evropski uniji

 
 
27.8.2013, 12:52
Napoleon je dobil svoje Waterloo, kjer ga je porazil britanski general Duke iz Wellingtona, vendar pa ga v Franciji še vedno zelo spoštujejo. In verjeli ali ne, v Franciji obstaja zakon, ki prepoveduje imenovanje prašiča z imenom Napoleon.Viva la France. Francozi spoštujejo svojo glasbo in to urejajo tudi z zakonom. Med 8. uro zjutraj in 20. uro je obvezno poslušati vsaj 70 odstotkov glasbe, ki so jo ustvarili Francozi.Tale je precej zanimiva in če kaj drži, je dejstvo, da as Britanci preverjeno znajo spraviti v smeh. Če nameravati umreti v kratkem, je pametno, da to ne naredite v hiši angleškega parlamenta.Če boste hodili po plaži in naleteli na nasedlega kita, je dobro da obvestite oblasti, saj vsak mrtev kit pripada kralju v celoti razen peruti, ki pa so namenjeni kraljici in njenim steznikom.Na Finskem je po vsej verjetnosti preživljanje večerov ob gledanju klasičnih družinskih filmov zelo popularno. In zelo dolgo časa Jaka Racman, Disneyjev junak, ni smel biti na sporedu, ker ni nosil hlač.V Grčiji so bili tako navdušeni nad bojem nad prepovedanim kockanjem, da so se odločili prepovedati igranje video iger, med drugim recimo Nintendo Gameboy in podobno. Seveda je bil ta zakon kratkotrajen in danes ne velja več.Vir: http://dailysmash.co.uk/comedy/absurd-la....


changed: NikMan (27.8.2013, 12:57)
 
 
 
27.8.2013, 13:18
Tisto glede glasbe je tudi pri nas... Zato pa je ponoči večinoma slovenska glasba...
 
 
 
27.8.2013, 21:36
Pri nas se mora vrteti okoli 30% slovenske glasbe dnevno in žal to vsi izkoristijo ponoči, da lahko čez dan ponovijo Lady Ga Ga petnajstkrat. Žal.
 
 
 
28.8.2013, 11:26
Sicer nisem nek ljubitelj slovenske glasbe ampak bi dosti raje slišal kakšno pesem od Kreslina kot pa tiste ameriške pesmi ki ponavljajo besedilo skozi celo pesem... Je pa tudi res da so na enem radio vrteli bilbi hvala za vijolice tudi 2x v 20 minutah...
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!