Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Košarkaški film Once Brothers

 
 
18.9.2013, 18:55
Vsi starejši uporabniki boste lahko zelo uživali v filmi, ki so ga leta 2010 ustvarili v ESPN in NBA. Prikazuje odnos med dvema košarkašema v bivši Jugoslaviji, Draženom Pertrovićem (Hrvaška) in Vlade Divcem (Srbija). Skupaj sta igrala med leti 1986 in 1990 in bila tudi zelo dobra prijatelja. Vendar pa ju je vojna razdelila in sta kmalu se vsak umaknila drug pred drugim. Dražen je žal url v avtomobilski nesreči leta 1993 in nikoli nista imela možnosti, da bi svoje prijateljstvo okrepila.Film je sicer prejel različne pogled, še posebej na področja, ki se tiče Hrvaške. Hrvaški košarkaški igralec Zdravko Radulović je na primer rekel, da je dokumentarni film dober in da verjame, da je Vlade Divac pošten, po drugi strani pa drugi hrvaški igralec Franjo Arapović pravi, da je film ustvarjen za propagande namene. Stojko Vranković, prav tako hrvaški košarkaški igralec, pravi, da je dokumentarni film prezrl nekaj podrobnosti in predstavil vse skupaj v malo drugačni luči.Ne glede na vse, dokumentarni film je odličen, poln nostalgije in kljub različnim pogledom prinaša pozitivna sporočila. Svetujemo ga vsem športnim navdušencem, saj prikazuje posnetke jugoslovanske ekipe, ki bi lahko premagala tudi nepremagljivi ameriški Team Dream (Jordan, Magic, Bird ...).spremenjeno: NikMan (13.9.2017, 16:26)
 
 
 
21.9.2013, 10:08
Zanimivo bi bilo slišati Petroviča, kaj si misli o tej zgodbi. Imam občutek, da to ni čisto tako, kot je prikazano v tem filmu, da manjka nekaj pomembnih detajlov.
 
 
 
21.9.2013, 13:42
Ja, film je posnet iz stališča Vlade Divca. Tudi po moje bi bilo drugače, če bi zgodbo povedal kdo drug. Kaj se je takrat dogajalo okrog tiste zastave, oz ali jo je res pohodil itd. Nevem, se mi je zdelo, da hoče Vlade malo spremenit pogled oz se malo "izvlečt" iz tega kar je naredil. Vedno sem mislil oz verjel, da je Vlade zastavo pohodil in močno dvomim, da bi enako ravnal s Srbsko zastavo.
 
 
 
21.9.2013, 14:22
Škoda, ker nista obe različici znotraj tega dokumentarca. Vseeno pa je sporočilo pozitivno in povezuje in ne razdeljuje ljudi. Gledal sem ga večkrat in priznam, da užival, še posebej na začetkih, kjer so pokazali uspehe reprezentance bivše države.

Mogoče bi rad videl še Zdovca, ki je bil takrat, vsaj v mojih očeh, bog slovenske košarke.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!