Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Nakup telefona preko britanskega Amazona

 
 
26.10.2013, 19:46
Pozdravljeni,

namerav kupiti telefon preko britanskega Amazona. Zanima me predvsem, kako je v tem primeru glede garancije - ali jo je možno uvekjaviti pri pooblaščenem servisu za to znamko v Sloveniji ali ga je potrebno pošiljat v UK, v tem primeru me zanima, kdo krije stroške poštnine (Amazon oz. servis ali kupec)?

Lp


changed: NikMan (26.10.2013, 22:33)
 
 
 
26.10.2013, 19:51
Kolikor se mi zdi, da telefoni kupljeni v drugi državi nimajo brezplačne garancije v sloveniji. Če boš telefon pošiljal v UK boš v tem primeru moral plačati poštnino ti. Lahko se pa prepričaš pred nakupom pri kakem servisu alo boš lahko v sloveniji uveljavlal brezplačno garancijo.
 
 
 
27.10.2013, 0:24
Pokliči na pooblaščen servis in vprašaj... Mislim da bi morale imet vse naprave ki so kupljene v eu servis v sloveniji.
 
 
 
27.10.2013, 21:00
Hvala za odgovora.
 
 
 
27.10.2013, 22:51
Uradno mislim, da je res celo tako.

Sam v praksi pa se, z izjemo nekaj redkih izjem, večinoma to ne upošteva. Tu lahko pomaga kakšna grožnja s tržno inšpekcijo, včasih pa še to ni dovolj.

Najbolje, da enostavno pokličeš na servis od znamke, katero želiš kupiti in boš videl, kaj bodo rekli. Samo se bojim, da bo odgovor negativen.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!