Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Stop motion animacija

 
 
7.4.2014, 0:01

Oživite negibne predmete s stop motion animacijo. To naredite tako, da predmet premaknete, naredite sliko, ga spet premaknete, naredite sliko, ... ter na koncu slike združite v film.

Povezava do vsebine
 
 
 
7.4.2014, 23:16
Ko bo čas, vsekakor enkrat to poskusim, da vidim, kaj bo ratalo.

Ima kdo mogoče za prikazat kakšne primer animacije, ki jo je naredil na omenjeni način?
 
 
 
8.2.2016, 13:53
Moji sošolci so nekaj let nazaj naredili ta video. Vse je narejeno v Windows Media Player, razen zemljevid, ki je narejen Microsoft Office PowerPoint.

URL: https://www.youtube.com/watch?v=E4bv7aaa....
 
 
 
8.2.2016, 16:49
Sam bi dodal samo pripombo ali dve:

1. vedno, ko slike sestavljamo naknadno v video imejmo kamero v ROČNEM načinu, zakaj? Poglejte si recimo video, ki ga je objavil Americano, kako so nekatere slike temnejše, nekatere slike svetlejše, kar zelo oteži spremljenje samega videa. V kolikor ne veš kakšne nastavitve uporabiti premakni fotoaparat najprej v način P, naredi poskusno sliko in nato prekopiraj nastavitve (čas zaklopa, ISO vrednost in zaslonko) v ročni način. Isto stori z ravnovesjem beline

2. v koraku 4 je zapisano, da naredi poskusno sliko, da fotoaparat izostri, v slabši svetlobi oziroma, ko ni dovolj velikega kontrasta na fotografiji bo fotoaparat imel težave z izostritvijo, zato je priporočljiva uporaba ROČNEGA ostrenja

3. v kolikor imate DSLR ali fotoaparat višjega razreda preverite, da vedno, ko imate fotoaparat na stojalu, izklopite stabilizacijo slike (Nikon uporablja oznako VR, Canon IS)

4. v lekciji je zapisano, da naj se ne trudimo za video v HD tehniki, češ da ni razlike kar pa ne drži, razlika morda ne bo vidna na telefonu ali manjšem zalonu, a na večjem definitivno. Torej, če gre za resen project je uporaba HD funkcije obvezna (sicer, če gre za resen project verjetno ne boste uporabljali Windows Movie Maker-ja)
 
 
 
9.2.2016, 12:27
americano9, Odličen video in ideja glede na OŠ
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!