Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Kam gre vsak evro, ki ga namenimo državi?

 
 
17.4.2014, 14:01
Država iz prispevkov in davkov letno dobi slabih 16 milijard evrov. Pa veste, kam gre vsak evro, ki ga namenite državi?

Vir: http://www.renton.si/davki-kam-gre-vas-d....

 
 
 
18.4.2014, 8:03
se bolj natančno:
http://www.vlada.si/teme_in_projekti/kam....
 
 
 
6.2.2015, 8:25
V nadaljevanju so predstavljeni prihodki in odhodki po namenu porabe javnih sredstev, primanjkljaj ter dolg sektorja država v letu 2014, ki so namenjeni predvsem ozaveščanju državljanov, da vsako izogibanje plačevanju obveznosti do države vpliva na zmanjševanje obsega javnih sredstev in kakovosti javnih storitev. Ob tem želimo poudariti, da so vsi navedeni deleži le ocene, izračunane na podlagi proračuna za leto 2014 in apliciranja podatkov Statističnega urada RS iz leta 2012 po metodologiji COFOG na leto 2014.

Več na http://www.vlada.si/teme_in_projekti/kam.... (kot je že objavil xnl.dac)

 
 
 
6.2.2015, 12:09
Zanimivo. Teoretično bi naj bilo tak, v praksi pa dvomim, da to deluje. Je pomojem tudi velik % tega, ko si naši politiki "sposodijo", pa potem pozabijo vrnit
Če bi bilo to tak kot tu piše, potem po mojem nebi blo tak hudo vse :D
 
 
 
6.2.2015, 12:21
Pozdravljeni
Ti podatki so zelo izmišljeni, saj ne zajemajo podatka, koliko je država pokasirala od upokojencev kateri smo 40 let dajali državi denar, država pa se je zavezala, da bo višino pokojnin določila ob upokojitvi izdala odločbo, ki pa jo krši že najmanj 5 let.
Naj isti prikaz naredijo tudi koliko upokojencev je resnično plačevalo 40 let in koliko je takšnih, ki dobivajo pokojnine v sklad za pokojnine pa niso prispevali skoraj nič ali pa zelo malo.
Jezi me samo nepoštenost države in tistih birokratov ki dajejo v javnost podatek koliko procentov gre za pokojnine vse drugo zakaj je tako pa zamolčijo.
L.P.
Jezni občan
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!