Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

HOME, dokumentarni film o planetu Zemlja

 
 
2.5.2014, 9:39
Živimo v izjemnih časih. Znanstveniki trdijo, da imamo 10 let, da spremenimo svoj način življenja, saj se moramo izogniti izčrpavanju naravnih bogastev. V nasprotnem primeru nas čakajo katastrofalne evolucijske spremembe podnebja.

Na kocki je veliko, ki se dotika nas in naših otrok in si moramo nujno prizadevati pri mobilizaciji sporočila prav na vse ljudi tega planeta. Zaradi tega je tudi najboljši dokumentarni film o našem planetu povsem zastonj.HOME je bil narejen za tebe. Deli ga, naredi korak k izboljšanju našega življenja!spremenjeno: NikMan (2.5.2014, 9:44)
 
 
 
12.12.2014, 22:35
Za pesimizem je prepozno!

 
 
 
8.8.2016, 10:13
Od ponedeljka, 8. avgusta, bomo Zemljani živeli na kredit. V osmih mesecih smo namreč potrošili vse naravne vire, ki jih lahko Zemlja proizvede oziroma obnovi v enem letu.

To seveda ne pomeni, da od ponedeljka naprej ne boste mogli dobiti vseh dobrin, ampak da se zažiramo v prihranke, poleg tega pa se zaradi tega v ozračje sprosti več ogljikovega dioksida.

Tako imenovani dan prekoračitve vsako leto pride prej. Leta 2000 smo ga zabeležili 1. oktobra, leta 2008 23. septembra, leta 2014 19. avgusta, lani 13. avgusta, letos torej še nekaj dni prej.

Dejstvo je, da nas pri tej stopnji potrošnje in rasti števila prebivalstva Zemlja ne bo mogla več preživljati. Pri tem trendu bi morali leta 2030 imeti dve Zemlji, leta 2050 pa celo že tri, da bi vzdrževali naš sedanji življenjski slog, opozarjajo strokovnjaki.

Zemlji lahko pomagamo že z majhnimi koraki, pravijo okoljevarstveniki. Tako svetujejo, da preverimo jedilnik in se, če je le možno, vsaj nekajkrat odpovemo mesu. Proizvodnja mesa namreč porablja ogromno vode in tudi površine, hkrati pa se sprosti veliko CO2. Prav tako lahko z enostavnim ugašanjem luči in drugih aparatov, ki jih ne potrebujemo, privarčujemo energijo. Marsikaj se lahko stori pri transportu, avtomobil zamenjajte za kolo ali javni prevoz, prav tako pa okoljevarstveniki opozarjajo na prekomerno potrošnjo papirja.

Vir: http://www.24ur.com/novice/svet/od-poned....

 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!