Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Omogočimo orodja za razvijalce na Androidu

 
 
5.7.2014, 0:00

Na Android 4.2 in novejših različicah so možnosti za razvijalce privzeto onemogočene. V tej lekciji vam bom pokazal, kako se jih vklopi in tako pridobi dostop do nekaj dodatnih nastavitev.

Povezava do vsebine
 
 
 
6.10.2016, 17:07
prosim za pomoč.pri novem meniju-možnost za razvijalce-se mi možnost odpr.težav z povez.usb ne odpre.nikakor nemorem povezati usb ključ s telefonom. namestil sem si tudi total commander a vedno mi napiše da je problem v"root" podpiranju.telefon je huawei,različica androida 5.1. se opravičujem če sem napisal nerazumljivo ker se nespoznam ravno na to tehniko..hvala za odgovor
 
 
 
6.10.2016, 19:05
Kar vem, nastavitev Odpravljanje težav z USB povezavo nima direktne povezave s podporo za povezavo USB s ključka s telefonom.

Da lahko priklopiš USB ključek na telefon, potrebuješ:
- USB kabel, ki je namenjen takemu priklopu (OTG USB kable)
- strojno podporo za OTG (večino telefonov to ima)
- operacijski sistem mora imeti naložene gonilnike za OTG

Običajno se zatakne pri zadnji točki, ker veliko proizvajalcev teh gonilnikov nima naloženih.

V skrajnem primeru je možnost da root-aš telefon in sam naložiš programsko opremo za podporo OTG, vendar pa je to že druga zgodba.
 
 
 
6.10.2016, 20:08
ubistvo je to rootanje moj problem.prišel sem do-možnosti za razvijalce- in tu se zatakne..kako lahko priključim usb ključek na telafon? hvala
 
 
 
7.10.2016, 7:04
Po katerih navodilih pa delaš? Ker priklop USB ključka na telefon nima kaj dosti smisla.

Uporaba "Odpravljanje težav z USB povezavo" se ponavadi uporablja tako, da telefon povežeš preko USB kabla z računalnikom.
 
 
 
7.10.2016, 16:03
Se mi je zdelo da sem postavil vprašanje pod napačno rubriko.

A bi vseeno prosil za pomoč. Rad bi priklopil USB ključek preko OTG KABLA na svoj telefon,huawei,različica androida 5.1.

Preko Trgovina Play sem si naložil Total commander in USB OTG HELPER.Ko slednjega odprem mi napiše:su binary not found! This app will not work. in ko s otg kablom priključim ključek se ne zgodi nič.

Kaj moram naredit, si naložit,da bo to delovalo...

hvala za odgovor


spremenjeno: podtalje (7.10.2016, 19:07)
 
 
 
7.10.2016, 19:10
Telefon v bistvu sporoča, da nima root dostopa, da bi spreminjal sistemske nastavitve.

Ampak kot rečeno, za OTG priklop potrebuješ tako strojno podporo, kot tudi programsko.

Zato je prvi korak ugotoviti, ali tvoj telefon ima strojno podporo.
Zato nam najprej zaupaj, kateri model Huawei uporabljaš.


P.S. Za kakšne potrebe pa rabiš priklop USB ključka. Mogoče se najde kakšna lažja rešitev.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!