Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Obvestilo o piškotkih na spletni strani

 
 
31.7.2014, 16:09
Pozdravljeni!

Zanima me, če moram na Wordpress blog dodati obvestilo o piškotkih?

Če je to pomembno - strežnik se nahaja v UK, blog pa je v angleščini.

Najlepša hvala za pomoč.
 
 
 
1.8.2014, 17:09
Nihče ne ve? :o
 
 
 
1.8.2014, 17:16
Vsaka spletna stran ne vsebuje piškotkov tako da ti predlagam da preveriš, če ima tvoja spletna stran piškotke. To najlažje narediš tako, da klikneš http://www.cookie-checker.com/ ter v belo polje vneseš naslov tvoje spletne strani primer (www.moj-blog.com/) ter nato klikneš "Check" ter pridobiš podatke o tvoji spletni strani oziroma o tem ali le ta uporablja piškotke in ali so zaznane kakšne težave

spremenjeno: SnoXy (1.8.2014, 17:19)
 
 
 
1.8.2014, 19:10
V primeru, da tvoja spletna stran uporablja piškotke, se moraš ravnati po zakonih države, katere državljani so tvoja ciljna publika.

V tvojem primeru, ne potrebuješ tako strogega obvestila, kot je v Sloveniji, ampak moraš uporabniku prikazati le obvestilo o temu, da uporabljaš piškotke, kar pomeni, da uporabnik nima izbire kot je, želim ali ne želim.

Za primer UK, si oglej http://www.bbc.co.uk .
 
 
 
1.8.2014, 20:44
Če je moja spletna stran v angleščini, lahko kako dokažem, da je ciljna skupina iz države, katera ne potrebuje obvestil?

Najlepša hvala vama za pomoč
 
 
 
2.8.2014, 6:23
Ne moreš, zato pa v tem primeru upoštevaš zakone iz države, kjer se nahaja strežnik, kar pa tudi ni težko namestiti enega modula za Wordpress, saj jih je kar precej.
 
 
 
2.1.2015, 18:26
Pozdravljeni,

spet imam vprašanja glede piškotkov. Tokrat je spletna stran prav tako v angleščini, strežniki pa so v Sloveniji.

Zanima me, če tudi tokrat zadostuje zgolj obvestilo ali se moram ravnati po slovenskih zakonih? :/

Prosil pa bi tudi, če mi kdo lahko svetuje brezplačni Plugin za Wordpress za obvestilo o piškotkih?

Hvala
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!