Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Prvi strip o Supermanu iz leta 1938

 
 
20.8.2014, 18:49
Izredno redek strip, prva številka, v kateri so bralci spoznali Supermana, se je pojavil na spletni dražbi in štiri dneve pred koncem draženja se je cena dvignila že na dva milijona dolarjev. Na eBayu se ljubitelji stripov skušajo dokopati do prve številke iz serije Action Comics, z letnico 1938. Zaradi vpliva tanke knjižice na žanr superjunakov - Superman je bil ne nazadnje prvi primer te danes tako priljubljene "rase" - strip velja za "sveti gral striparjev".

V zgodbi na 13 straneh, ki jo je napisal Jerry Siegel in ilustriral Joe Shuster, spremljamo Supermanov prvi pristanek na Zemlji; v nadaljevanju reši nedolžno žensko pred električnim stolom, ustavi moškega, ki je hotel pretepsti svojo ženo in dobi zmenek z novinarko Lois Lane (ki jo je potem prav tako treba rešiti).Na svetu je menda samo še med 50 in sto izvodi stripa, ki je v času izdaje stal pičlih deset centov; natiskanih je bilo 200 tisoč izvodov, a ker je zbiranje stripov resen konjiček postalo šele pred kratkim, ljudje včasih pač niso imeli občutka, da bi bilo treba skromno revijo obdržati; otroci so si jih podajali iz rok v roke in jih pri tem dodobra uničili ali pa so jih družine metale stran med rednimi pospravljanji hiše.

Vir: http://www.rtvslo.si/kultura/knjige/prvi....

spremenjeno: NikMan (20.8.2014, 18:59)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!