Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Koliko elektrike porabi prižgan LCD zaslon?

 
 
28.10.2014, 7:02
Živijo.

V podjetju so nekateri LCD zasloni celo noč prižgani in sem se vprašal, koliko elektrike bi lahko privarčevali, če bi jih izklapljali?

Zasloni se ne ugašajo samodejno in nimajo ohranjevalnikov zaslonov.
 
 
 
28.10.2014, 12:43
Najprej je treba vedeti, kakšni zasloni so to, koliko jih je in kako so prižgani (svetijo ali ne). Potem se da verjetno dobiti podatke o porabi zaslonov in izračunati skupno porabo v eni noči.
Lahko pa preprosto pomeriš. Mislim, da se da v elektro podjetjih izposoditi merilce porabe električne energije. https://www.elektro-energija.si/1/Gospod....
 
 
 
29.10.2014, 23:10
Danes monitorji porabijo okoli 20W na uro.

Spodaj je en poenostavljen izračun.

Če računaš, da je recimo monitor po 15h prižgan po nepotrebnem, to nanese 300W na dan.

Pomnožiš krat 30 in dobiš 9kW na mesec.

Če to pretvoriš v EUR, je to približno 1 EUR na mesec na en monitor.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!