Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Ali lahko sobne rastline vplivajo na naše zdravje?

 
 
2.11.2014, 7:30
Živijo.

Imam vprašanhe glede rastlin in rož v stanovanju. Enkrat mi je sodelavec povedal, da jo je umaknil, ker naj bi vplivala na njegovo zdravje. Sedaj pa me zanima, če je to res možno in ali jo je bolje umakniti?

Na spodnji sliki je rastlina, katero imam že nekaj let in se mi zdi, da nekaj let tudi kiham in imam zamašen nos. Verjetno nima nobene povezave, samo nikoli ne veš?

 
 
 
2.11.2014, 9:29
Glede na to da je rastlinstvo starejše od človeštva menim da imajo rastline vpliv na nas. Na nekatere bolj in na druge manj. Probaj rastlino postavit v drug prostor.
 
 
 
2.11.2014, 13:10
Verjetno se ti je nabral prah na roži in zato kihaš.
 
 
 
2.11.2014, 14:45
Veliko krat so rastline povezane z alergijami npr.: na travne pelode, na cvetni prah, na plesni... Velikokrat ljudje ne pomislijo na plesni. V zemlji rastline se dela zelo pogosto sicer mala količina, a nas velikokrat zaradi tega muči alergija. Jaz to vem, ker imam alergijo, ne samo na to ampak še na več stvari.
 
 
 
2.11.2014, 20:21
Prah sem redno čistil s špricanjem z vodo. Sem pa umaknil rožo in upam, da bo kaka razlika. Hvala za info.

 
 
 
2.11.2014, 21:44
Takšna praznina naenkrat v prostoru bo spet imela vpliv :D
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!