Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Splošno računalniško znanje

 
 
14.1.2015, 0:01

Preizkusite se v kvizu iz nekaj splošnih in nekaj malo bolj tehničnih računalniških vprašanj.

Povezava do vsebine
 
 
 
8.4.2017, 19:50
Kviz ima odgovor "1000KB" 2x ponovljen. Drugače je vprašanje malo zavajajoče, saj se praviloma mora uporabiti binarna predpona.
 
 
 
9.4.2017, 0:34
Ponovljen odgovor sem popravil.

Glede binarne predpone pa sem zaenkrat pustil. Razlog za to je, da je sicer res, da naj bi se po standardu IEC uporabljale predpone Mi in Ki, vendar pa to ni edini standard.

Redimo standard JEDEC, ki določa specifikacije za pomnilnike (RAM), še vedno uporablja 1 MB = 1.024 KB.

Drugi razlog pa je, da se večina še vedno ne drži tega standarda. Najboljši primer je npr. Windows, ki še vedno prikazuje MB in KB.
 
 
 
8.5.2020, 8:00
40%

Nisem prav najboljši računalničar Super kviz, poučno... kot vedno!
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!