Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Kalibracija baterije na Samsung telefonih

 
 
29.1.2015, 0:00

Poznamo več načinov kako lahko kalibriramo baterijo. Pokazal vam bo najpreprostejšega ter najhitrejšega. Ta metoda je preizkušena ter jo tudi sam večkrat uporabljam.

Povezava do vsebine
 
 
 
2.2.2015, 9:00
Ali naj to pomeni, da se baterija v primeru neresetiranja napolni samo za toliko, kot je razlika med 100% in predhodnim prikazom na ekranu.
Zanima me, ker sem ravno včeraj pričel uporabljati nov mobilnik Samsung Trend Lite z Androidom 4.1 (Jelly Bean)
 
 
 
2.2.2015, 13:19
Ja, tako nekako naj bi bilo.

Čeprav konkretno jaz nisem pristaš, da bi to delal. Baterija se ti vedno kalibrira ob zagonu telefona. Tako da če sem ter tja občasno zaženeš telefon, je to čisto dovolj.

 
 
 
2.2.2015, 14:50
Ja telefon pa bi tak naj ponovno zagnal nekje na dva tedna. Že zaradi tega da počistiš RAM-e, kateri so veliki porabniki baterije.
 
 
 
19.3.2015, 21:40
Zelo uporabno!

podtalje, ne vem, če se res vedno baterija kalibrira ob zagonu. Meni osebno se ne (Galaxy S3 LTE).
 
 
 
19.3.2015, 22:29
Laggy, mislim da se baterija tudi kalibrira ob zagonu, tako kot je zapisal podtalje. Če boš dal baterijo ven za kakih 10 min, pa potem nazaj prižgal se zna zgoditi da bo kar velika razlika v %. Se mi je že zgodilo da sem potem mel 15% več kot pa pred izklopom.

Sam uporabljam kar oba načina, včasih enega,včasih drugega, glede na to da moj S3 glih ni neki varčevalec baterije
 
 
 
20.3.2015, 0:22
Sem probal pa ni razlike. Mogoče je tukaj še kakšen drug dejavnik... se zaenkrat ne bom obremenjeval.
Se strinjam, S3 je na področju baterije obup.
 
 
 
20.3.2015, 7:26
Ja ob zagonu se počistijo tudi RAMi, kateri so veliki potrošniki baterije.

Jaz sem si za mojega S3 kupil prenosni polnilec, ker ne zdrži pol dneva
 
 
 
10.7.2015, 11:18
Zanimivo to sem sam probal par dni nazaj in ni nič pomagalo.. Mam S3 LTE verzijo in Android 4.4.4.. Do par dni nazaj je baterija fajn zdržala v mirovanju mi je v 2 urah in 30 minut porabil 1% sedaj od enkrat v 45 minutah 1% itn.. Telefon sem ponastavil na tovarniške nastavitve imel 24ur na testu brez dodatnih aplikaciji in je bilo isto. čez noč pobere prej 3% sedaj pa od 8 do 15% kar se mi zdi nenormalno v mirovanju..

Še slika od včeraj (ura izklopa z polnilca )13:20 in slike narejene ob 23:10 vmes je bil telefon v mirovanju ker sem bil v službi ki telefon ni dovoljeno uporabljat..

Ker prej velik manj spilo baterije ob istem razmaku mirovanja..

Pa sami presodite v čem je težava..

 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!