Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Kalibriranje monitorja

 
 
19.2.2015, 9:42
Pozdrav!

Zanima me, če ima kdo izkušnje s kalibriranjem zaslona? Najboljša opcija so sigurno izdelki X-Rite, Datacolor ipd., ampak pošteno udarijo po denarnici. Mogoče kdo pozna kaj cenejšega in vseeno dobrega?... Mogoče kakšen program, spletno stran, ki vsaj približno pomaga?

Hvala.
 
 
 
19.2.2015, 13:19
Če ti je kalibracija pomembna pri dele, potem boš vsekakor potreboval eno strojno naparavico, ki zna meriti svetlobo, ker programske rešitve bodo vedno samo približne.

Po moje še najcenejša rešitev je, da si od kakšnega napravo sposodiš in si skalibriraš monitor.
 
 
 
19.2.2015, 16:11
Se strinjam.
Ne bi pomagalo, ker je za kakovostno delo treba monitor kalibrirati na vsaj prib. 2 tedna, nekateri profesionalni oblikovalci celo vsakič pred začetkom novega projekta.
Vseeno hvala za odgovor.
 
 
 
19.2.2015, 18:32
Kakšen monitor pa imaš? Ker na kakšnem monitorju s TN matriko kalibracija ne bo dosti pomagala.
 
 
 
20.2.2015, 1:18
Več jih imam, vsi od Samsunga... nekateri starejši, nekateri novejši, vsi pa potrebni kalibracije za moje pojme.

Hvala še enkrat
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!