Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Ventilator pri grafični kartici ne deluje

 
 
19.2.2015, 19:24
Zdravo!

Pred kratkim sem kupil rabljeno grafično kartico Sapphire radeon r9 270x toxic. Za zdaj deluje odlično, samo opažam da se en ventilator ne vrti. Ali bi lahko to bila posledica napačnih nastavitev, ali je strojna napaka? Grafična kartica je še v garanciji, tako, da jo lahko nesem popravit, če bi bilo potrebno.

Lep pozdrav,

Stormx173
 
 
 
20.2.2015, 16:35
Zdaj vidim, da se ventilator začne vrteti, ko prižgem računalnik, ampak sekundo zatem pa neha. Je to naromalno?
 
 
 
20.2.2015, 22:13
Hitrost vrtenja se običajno prilagajo temperaturi.
Tako da največja verjetnost je, da ni potrebe, da bi delovala oba ventilatorja.

Naredi en test, da obremeniš grafično in poglej, če se bo ventilator začel vrteti.

Predlagam FurMark: http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/
 
 
 
20.2.2015, 23:19
Sem naredil par testov in so me rezultati kar malo presenetili. GPU je bil obremenjen 98-99% non stop (itak) pri tem se je temperatura dvignila na največ 69°C, ventilatorji pa so bili na 50%, ampak 3tji ventilator se še vedno ni vključil. Zgleda da je tretji mišljen, če overclockaš (ne verjamem pa več , da bi bil pokvarjen, ker ko prižgem računalnik, se čisto naromalno zavrti par krogov,z isto hitrostjo in isto glastnostjo kot ostala 2 )
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!