Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Samodejni izklopi računalnika

 
 
1.3.2015, 0:31
Rad bi se rešil problema z naključnimi samodejnimi izklopi računalnika. Sam sumim, da je kriva grafična kartica, saj ko se izklopi začne ventilator na kartici delovati s polno močjo. Izklopi se 1-2 krat na teden in včasih temu sledi tudi "blue screen". Nikoli se ne izklopi do konca, vedno računalnik teče dalje, le da slike več ni. Gumb za izklop ne dela, zato ga izklopim na "reset". Ko se prižge nazaj se pokaže sporočilo, da se sistem ni pravilno izklopil. Se da na kakšen enostaven način preverit ali je res napaka v grafični kartici oz. kje drugje?


Model kartice: Asus HD 6770
V HDMI načinu se slika vsake toliko izklopi za sekundo, kar pa ni zelo pogosto. (preko VGA kabla tega problema nikoli ni bilo, niti sedaj ko sta priključena na računalnik TV in PC ekran.


spremenjeno: toma992 (1.3.2015, 0:37)
 
 
 
1.3.2015, 13:46
Lahko poskusiš obremenit kartico pa boš videl, če se pojavijo kakšni problemi (program Furmark: http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/).
 
 
 
3.3.2015, 9:20
odpri pc in preveri , če dela ventilator na grafični, če ga ima seveda!! obvezno posodobi gonilnik!
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!