Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Ali žirafe spijo?

 
 
18.5.2015, 19:49
Sem se vprašal, ali žirafe lahko spijo s tako dolgim vratom in kako to sploh zgleda? Pa sem naletel na slike, ki prikazujejo izgled njihovega spanja.

Kljub temu, da so najvišje živali na svetu, imajo za sesalce zelo kratek spanec, ki traja okoli 30 minut na dan. Zanimivo je tudi dejstvo, da so raziskovalci do leta 1950 menili, da žirafe sploh ne spijo.

Žirafe so drugače plen živali in veliko njihovih navad se je razvilo iz nuje in ležanje in spanje prinaša zelo veliko odgovornost, saj se zelo počasi uležejo ali vstanejo. Me drugim jim prekratek vrat prinaša vrsto nevšečnosti pri pitju vode. Tako jo uživajo le na nekaj dni in jo v večini primerov dobijo iz sadežev.

Spodaj si lahko pogledate redek prizor, ki ga vidi le malo ljudi

 
 
 
7.3.2022, 11:33
"Žirafe so drugače plen živali in veliko njihovih navad se je razvilo iz nuje in ležanje in spanje prinaša zelo veliko odgovornost, saj se zelo počasi uležejo ali vstanejo. Me drugim jim prekratek vrat prinaša vrsto nevšečnosti pri pitju vode. Tako jo uživajo le na nekaj dni in jo v večini primerov dobijo iz sadežev."

1. Žirafe niso "drugače plen živali" - kot da bi bile sicer plen rastlin ali gliv...

2. Prekratek vrat? Še ta dolžina jim je pogosto v nadlogo, razen...

3. Ne vem, če se ravno bašejo s sadeži. Kolikor mi je znano, s tem prekratkim vratom zgolj obirajo listje s tistih redkih grmov in dreves v savani, podobno kot naše koze.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!