Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Kaj točno je Volkswagen prikril pri izpustih?

 
 
11.11.2015, 20:19
Dober večer.

Najprej pohvale za lepo prenovljeno stran. Jo poznam že nekaj časa in mi je res uporabna in pregledna.

Nisem ravno pristaš forumov, vendar pa sem se odločil, da tukaj vprašam vaš pogled na afero VW, katero ne razumem najbolje. Ali so zavestno goljufali in ali drugi proizvajalci tega niso počeli?

Pa kaj točno se je počelo, po kmečko, če se komu seveda da razložiti?

Hvala lepa.
 
 
 
11.11.2015, 21:33
Na kratko, da lahko avtomobil prodajaš, moraš zadostiti določenim testom glede izpuhov v okolje.

Ti testi so povsem natančno predpisani. V praksi vsi proizvajalci optimizirajo avtomobile tako, da se na teh testih čim bolje odrežejo.

Ker pa trenutno veljavni testi ne odražajo povsem realne vožnje, imajo dejansko vsi avtomobili v praksi kar precej presežene vrednosti izpuhov, kot uradno navajajo.

Do sem vse lepo in prav, saj kljub temu, da so testi slabi, je vse še v skladu s črko zakona.

Volkswagen pa je šel od tu še korak dlje in v avtomobil namestil programsko opremo, ki zazna, kdaj je avto na tem testiranju. Ko je to zaznal, je preklopil v poseben način delovanja, ki precej zmanjša izpuhe (posledično tudi moč motorja), ko pa je avto na cesti, pa se ta način delovanja izklopi. To pa že pomeni goljufanje in so v praksi dejanski izpusti preseženi še za mnogo več.


spremenjeno: podtalje (11.11.2015, 21:35)
 
 
 
3.12.2015, 12:15
Tole pa ste lepo razložili. Hvala!!
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!