Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Ali boste podprli družinski zakonik?

 
 
14.12.2015, 10:00
Jaz bi celo razpisala referendum, ki cerkvi preprečuje vpletanje v politiko (kar je po zakonu že) in jo kaznovala. Njen namen je širiti duhovnost in se ne vpletati v družino in ostale stvari, kjer dejansko nima blage veze. Živijo še vedno v 13. stoletju in napišite karkoli želite.

Se pa strinjam z nikmanom glede terijeve11 objave. Kljub temu, da sem močno ZA (popularno ali ne), si napisal na nivoju, ki ga pri pri ljudeh, ki so proti ne poznam. Večinoma govorijo o komunistih, pedrih in beguncih


odklenjeno: podtalje (20.12.2015, 19:45)
 
 
 
15.12.2015, 11:04
Na Facebooku sem našla tole objavo pa jo pripenjam. Zakaj ne more biti komuniciranje (zlasti na strani nasprotnikov) na višjem nivoju?

 
 
 
15.12.2015, 14:38
Ne podpiram tega pisma ampak... Vi ki ste za ste tisti ki ste posilični ne mi ki smo proti.

Vam se zdi popolnoma normalno da na vlko pišete kako bote obkrožli za, ko pa nekdo napiše da nebo podprl tega pa je cela pizdarija in v trenutko ne razumete kako lahko ima nekdo drugačno mnenje kot vi.

Je pa v samem pismo kar nekaj stvari z katerimi se strinjam.
 
 
 
15.12.2015, 15:41
Bravo tidymetal!

Zagovorniki,
se sploh zavedate, da ste s svojim vsiljevanjem in razglašanjem za bolj pravične v resnici že prav krivični?

Mene ravno vaš odnos in brezkompromisno "absolutno moralno avtoritarno" obnašanje prepričujeta, da je prav, da te nedodelane in vsiljene novele ne podprem.
 
 
 
15.12.2015, 16:09
teri11 - v bistvu se v celoti strinjam s teboj, edino ne znam se tako lepo izrazit - super napisano
 
 
 
15.12.2015, 18:22
PetraZA, cerkev je formalno (po ustavi) ločena od države, kar pomeni, da se država ne vtika v cerkvene zadeve, cerkev pa ne v državne. Razen, če gre za državne zadeve, ki vplivajo na cerkev in njeno delovanje, oziroma cerkvena zadeve, ki vplivajo na državo. Popolna ločitev ni mogoča.

Sam v tem primeru ne vidim, da bi se cerkev neposredno vtikala v državne zadeve, ampak v zadevo vseh državljanov, kateri so tudi člani cerkve. Sicer pa je že vse ostalo zapisal teri11 in mislim, da je zadel glavico žebljička.

Kar se tiče pisma pa: obstajajo skrajni zagovorniki in skrajni nasprotniki, eni in drugi verjetno sploh niso v celoti prebrali zakona in obojni so verjetno v veliki zmoti, vendar se strinjam z avtorico objave, namreč družinski zakonik je diskriminatoren do vseh tistih, ki se želijo vezati z nečloveškimi pratnerji (npr. http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/rus....).

Tole zadnje berite kot šalo, vendar dokazuje nasprotno prepričanje zagovornikov, da odpravlja diskriminacijo.
 
 
 
16.12.2015, 13:11
Tudi sam ne vidim nobenega problema, da se cerkev vpleta v to vprašanje, ker tu ne gre za politično vprašanje in imajo vso pravico, da sodelujejo. Sicer bi raje videl, da bi namesto pridig raje vzpodbujali ljudi, da razmišljajo s svojo glavo, ampak to je že druga zgodba.

Sam bom drugače zakon podprl.

Da še malo pokomentiram in obrazložim svojo odločitev.

To, da sprememba teh par členov vpliva na druge zakone, je čisto jasno in se to tudi nič ne skriva, saj se ravno s tem doseže namen tega zakona.

Veliko vidim strahov predvsem glede posvojitev, kjer nekateri ta zakon vidijo kot to, da bo sedaj prišlo do množičnega posvajanja otrok v istospolne družine.

Vendar ta zakon ne spreminja kaj dosti teh pravil, saj je pri posvojitvi še vedno prvo načelo, da se sledi otrokovim koristim.

Če ponazorim, tudi danes lahko npr. vsak zapornik zaprosi za posvojitev, saj trenutni zakon tega ne prepoveduje. Vendar pa to še ne pomeni, da bo taka oseba res dobila otroka v posvojitev.

Da pa bom na referendumu glasoval za, pa je glavni razlog dejstvo, da že sedaj v Sloveniji precej otrok živi v istospolnih družinah in tudi sam poznam nekaj teh primerov. Večina takih otrok živi pri materi, ki ima partnerko. Taki primeri so se dogajali in se bodo tudi v prihodnosti, ne glede na to, ali bo na koncu zakon sprejet ali ne. In tu se mi zdi prav, da se končno uradno uredijo te pravice, kot na primer, da lahko partner zaprosi za bolniško odsotnost, če otrok zboli.
 
 
 
16.12.2015, 16:25
Sam opazam pomankanje neke kriticnosti na obeh straneh, tole socenje mi je pa itak ena bedarija, ker 1/2 ljudi sploh nima pravih argumentov (vsaj v delu, ki sem ga gledal).
Vecji problem se mi zdi, da vsi, ki so za, na nek nacin obsojajo druge (zopet vpletajo cerkev, nerazmisljanje, ipd.). Ce se nekdo izrazi za proti, je obsojen vsiljevanja svojega mnenja, ceprav je taksnih "posiljevalcev", ki se se posebej radi spuscajo na osebni nivo, vec na strani zagovornikov, vsaj kolikor sem zasledil v drugih medijih... Se pa nikakor ne strinjam s tem pismom.

Glede vpliva na druge zakone je problem, da je zakon na hitro napisan, kar pa je na hitro nareto, je po navadi pomankljivo. Prilepim se link do clanka, ki izpostavi taksne probleme, je pa utemeljen s strani psihologa (priporocam branje )

http://www.casnik.si/index.php/2012/03/2....

P.S.: hvala za pohvale
 
 
 
26.12.2015, 22:55
No PetraZA kakšen komentar imate na izid referenduma?
 
 
 
29.12.2015, 10:20
Mi je žal. Ker dejansko nobeden ne bi bil prikrajšan, če bi bil zakon sprejet. Želimo le pomagati manjšini, ki potrebuje pravice in si jih po ustavi tudi zasluži.

Če bi od daleč pogledali, bi videli, da je zmagal strah in ne razum.

Primc gre v politiko. Le zakaj? Izkoristil je referendume za svojo rit. Pa poglejte ga, bi mu zaupali otroke za eno uro varovanja?

Ampak počasi se daleč pride. Čez 20 let se bomo spraševali, kako je bilo to mogoče, da smo tako razmišljali. Pred 60 leti je bilo grozno se poljubljati na cesti ...
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!