Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Aplikacija za predvajalnik DVD za Windows 10

 
 
2.1.2016, 11:22
Iztekel se mi je rok, ko je brezplačno še delovala nameščena aplikacija za optični DVD v prenosniku (nadgradnja iz WIN8.1 na WIN10), sedaj pa moram omenjeno aplikacijo kupiti iz MS Trgovine, cena 14,89 evra. Nikjer pa ne najdem ali je ta cena za "večno" uporabo ali pa samo za eno leto. Prosim za pojasnilo ali pa nasvet, kateri brezplačni predvajalnik se splača prenesti in ga namestiti. Sigurno ste se s tem dejstvom soočili tudi drugi ali pa se še boste.
Lep pozdrav in Srečno!
 
 
 
2.1.2016, 13:20
Obstaja veliko brezplačnih predvajalnikov, tudi v Windowsih je že nameščen Windows Media Player, vendar jaz osebno uporabljam VLC.
 
 
 
2.1.2016, 22:40
Tudi sam bi predlagal VLC.

Sicer mogoče ni najlepši predvajalnik, ampak s samim predvajanjem pa bo še najmanj težav.
 
 
 
3.1.2016, 9:21
podtalje,lahko pa si ga polepšamo in izgleda prav kul...
http://www.videolan.org/vlc/skins.php


spremenjeno: StarLisjak (3.1.2016, 9:24)
 
 
 
4.1.2016, 10:58
Prenesel sem VLC, a glej ga vraga, kot pri Windows Media Playerju, tona pri glasbenih in videoposnetkih od nikoder, ne s CD-ja, ne iz map z glasbo, kljub temu, da diagram kaže, da se proces predvajanja odvija. Poskusil sem vse, kar je v mojem dometu, pa ni ratalo nič. Vse pa normalno deluje, ko povežem PC (Lenovo 710) in TV, bodisi da predvajam video in glasbo preko Ethernet povezave, bodisi preko HDMI, tudi ko krmilim PC preko TV ekrana. Na Net forumih nisem našel nič kaj pametnega, da bi si lahko pomagal. Kje in kod naj še iščem rešitev?
Hvala za eventualne odgovore.
 
 
 
4.1.2016, 15:20
Ali zvočniki na računalniku drugače delujejo ali samo v VLC-ju ne delujejo?

Tudi sam pa sem že razmišljal, da bi uporabil kakšen skin za VLC, vendar nisem našel nobenega, ki bi mi bil všeč, tako da uporabljam navadnega in me prav nič ne moti.


spremenjeno: Wolf2572 (4.1.2016, 15:25)
 
 
 
4.1.2016, 15:59
Ostali zvoki na PC-ju normalno delujejo, tudi ko vključim kak video iz Priljubljenih, zvok na PC-ju normalno deluje.
Pravkar sem posodobil tudi vse neposodobljene gonilnike preko Upravitelja naprav, a ne pomaga. VLC mi vsaj sproži predvajanje CD-ja in videa, a žal brez zvoka. Ko kliknem na VLC-ju v vrstici zgoraj v okno Zvok, se na dnu okenca prikaže znak zvočnika, rdeč križec in napis Nemo, noben klik nanj in tudi na ukaza Glasneje ali Tiše ne odreagirajo.
 
 
 
4.1.2016, 18:24
Poskusi ponastaviti nastavitve v VLC-ju. Pritisni Ctrl + P in nato spodaj počisti lastnosti.

Lahko pa da je zvok aplikacije VLC izklopljen. Pritisni desni klik na ikono za spreminjanje glasnosti v Windowsu (desno spodaj) in odpri mešalnik zvok. Tam se prepričaj, da zvok za VLC in izklopljen, moraš pa med tem imeti odprt VLC in predvajati nek video.


spremenjeno: Wolf2572 (4.1.2016, 18:27)
 
 
 
5.1.2016, 15:02
Wolf, napravil sem vse, kot si svetoval, pa še vedno prenosnik ostaja nem, žal.
 
 
 
5.1.2016, 15:05
Dodajam, windowsova diagnostika mi vztrajno odgovarja, da z obstoječo tehnologijo diagnostike niso zaznali kakih težav z zvokom.
 
 
 
5.1.2016, 18:08
Kaj pa, če v VLC v meniju Zvok -> Zvokovna naprava izbereš kakšno drugo napravo, ki je na voljo?
 
 
 
6.1.2016, 8:56
Preskusil sem že v več menujih. Takrat, ko preklopim na drugo predvajalno napravo, zvok na njej normalno deluje, tako iz CD-ja, videa, kot iz map v PC-ju, v zgornjem okencu "Zvok" v VLC-ju se da zvok celo upravljati z ukazom "Nemo".
Zanimivo, ko na PC-ju, istočasno ko imam vkljopljeno podvojeno projiciranje na PC in TV, in predvajam nek video iz omrežja, ta zvok in slika iz omrežnega videa deluje na PC-ju, oni iz CD-ja na pogonu v istem PC-ju, ali videa, oba v aplikaciji VLC, pa istočasno delujejo na TV-ju. Seveda pa morajo v tem primeru zvočniki PC-ja biti aktivirani kot "privzeto" v okencu za upravljanje s predvajalnimi napravami.
PC je še v garanciji, ampak mi ni povsem jasno, ali naj urgiram na Microsoftu zaradi SW-ja njegovega Media playerja ali pa pri proizvajalcu PC-ja, Lenovo.
 
 
 
6.1.2016, 12:52
Jaz bi rekel, da je samo problem z nastavitvami in zvočnimi napravami.

V osnovi imajo lahko zvočne kartice vgrajeno možnost, da na različnih izhodih predvaja dve različni vsebini. Tako da bi lahko temu rekel, da sta to že dve zvočni kartici.

Potem imajo digitalni izhod, kar predstavlja tretjo možnost.

Poleg vsega pa ima danes marsikatera grafična kartica vgrajeno tudi svojo zvočno kartico, da potem lahko pošilja zvok preko HDMI.

Posamezen predvajalnik pa zna običajno predvajati zvok na samo eni od teh naprav.


Prvo moje vprašanje je, katere Zvokovne naprave pokaže v VLC-ju?

Drugo pa, ali potem v VLC-ju zvok normalno dela v vseh primerih, če je nastavljena ustrezna zvokovna naprava.


spremenjeno: podtalje (6.1.2016, 12:52)
 
 
 
7.1.2016, 10:58
Podtalje: - v VLC-ju prikaže privzeto - zvočniki (IDT HD Audio Codec), v okencu Zvok pa, da so zvočniki Nemo, z ikonco se ne da upravljati. Zanimivo, ko grem v mešalnik zvoka in premaknem nastavitev, se ob spustu puščice pokaže zeleno polje do nastavitvenega nivoja, nakar takoj izgine.
- četudi je nastavljena, ustrezna zvokovna naprava ostaja nema v vseh primerih, ko predvajam Video, CD, ali internetni radio. Pri videu slika teče, pri CD-ju se izpišejo datoteke na disku, indikatorska linija kaže predvajanje, pri radiu pa indikacije ni, pokaže pa vse razpoložljive postaje in čas poteka predvajanja radia.
 
 
 
7.1.2016, 13:14
Sem malo pogledal po internetu in kar precej ljudi ima podobne težave z IDT HD Audio Codec.

http://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-Vid....
http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Au....


Glavni problem je zgleda v gonilnikih, ki ne delujejo pravilno.

Predlagane rešitve so običajno, da se gre na prejšnjo verzijo gonilnikov ali pa, da se gonilniki zbrišejo in namestijo novi. Čeprav nekaterim tudi to ni pomagalo.

Sam bi najprej prenesel zadnje gonilnike za zvok iz uradne strani. Nato bi šel v Upravitelja naprav ter tam zbrisal obstoječi gonilnik za zvočno kartico. Nato bi namestil prenesene gonilnike.
 
 
 
7.1.2016, 13:36
Hvala za odgovor, bom poskušal rešiti problem po omenjeni poti
 
 
 
11.1.2016, 15:36
Na osnovi vseh vaših nasvetov in svojih dosedanjih spoznanj sem že skoraj obupal nad rešitvijo omenjenega problema, kajti zvoka na prenosniku po vseh nastavitvah in poskusih pač ni bilo od nikoder, tudi za "zlate novce" ne. Pa sem se odločil da naslovim na servis Lenovo pisno zahtevo za obravnavo omenjenega problema, priložil našo dotedanjo korespodenco na forumu in prosil za pojasnilo, kako ravnati naprej, saj je končno prenosnik še vedno v garanciji. Bil sem pa v dvomih ali to sploh spada v garancijo, ker sem se bal, da enostavno ne znam nastaviti ustreznih parametrov....

Danes zjutraj sem nadaljeval z napori za povrnitev zvoka in namestil še Lenovo PowerDVD 10, poskusil, nakar začuda..... pojavil se je tudi zvok na prenosniku. Vključim še WMP in VLC player, zadeva na vseh playerjih spet špila, a še sam ne vem zakaj in kako.

Istočasno sem med preskušanjem zvokov iz različnih izvorov prejel tudi odgovor servisa, ki se je glasil:

"Nameščene imate generične gonilnike, ki ste jih pridobili z Microsoftovimi nadgradnjami. Ker ti gonilniki niso prilagojeni vašemu prenosniku, vam predlagam, da obiščete Lenovo spletno podporo in naložite prave gonilnike. Ti so lahko datumsko starejši, a so prilagojeni temu modelu prenosnika."

In še odgovor-dodatek, po mojem sporočilu, da stvar deluje:

"Ah, te posodobitve...
Najboljša praksa je, da popolnoma izklopite vse posodobitve, ko sistem normalno deluje, nato pa zaradi varnostnih popravkov ročno sprožite posodobitve vsakih nekaj mesecev."

No vidite pa se je le izšlo, morda ta moj in vaš prispevek ter Zmaga.com še komu pomaga. Lep pozdrav!
Hvala vsem
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!