Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Kdo ima ribo?

 
 
14.1.2016, 20:01
Kdo ima ribo je Einsteinova uganka, ki jo znata rešiti samo 2 odstotka ljudi. Trditev, da gre za uganko Alberta Einsteina je sicer za lase privlečena, saj nekatere znamke cigaret, ki jih uganka omenja, v času njegovega odraščanja (napisal naj bi jo kot otrok) še niso obstajale. Kakorkoli, logična uganka za rešitev pa morate le logično razmišljati, saj ne vsebuje nobenih zvijač. Zdaj pa preverite, če lahko ugotovite kdo ima ribo in če sodite v elitno skupino ljudi ali ne.Einsteinova uganka je logična uganka, ki naj bi jo domnevno v mladih letih napisal ta slavni nemški fizik in matematik. Druga različica pravi, da je delo angleškega pisatelja Lewisa Carrola. Resnica je, da ni dokaza, da bi jo napisal eden ali drugi, kar pa ne spremeni dejstva, da obstaja. Za namen boljše prepoznavnosti se jo je prijel vzdevek Einsteinova uganka in o njej kroži mit, da jo lahko rešita le 2 odstotka svetovne populacije. Tudi to ne drži povsem, le toliko jo je bojda sposobno rešiti v manj kot 15 minutah.

Ste vi tisti, ki sodite mednje in veste kdo ima ribo? Poskusite in preverite!
Vaša naloga kot reševalca je, da ugotovite kdo ima ribo s tem ko povežete lastnosti iz zgodbe, ki sodijo skupaj. Če vam je ne uspe razvozlati ali pa vas mine potrpljenje, si oglejte spodnji video posnetek, ki vas vodi do odgovora.

Einsteinova uganka:
Imamo pet hiš in vsaka je v drugi barvi. V vsaki je oseba druge narodnosti. Teh pet lastnikov pije vsak svojo vrsto pijač, kadi svojo znamko cigaret in ima svojega hišnega ljubljenčka. Vsaka od lastnosti (torej narodnost, barva hiše, znamka cigaret, pijača in žival) se zatorej pojavi natanko enkrat.

Veste, kdo ima ribo?


Spodaj so napisani namigi, ki vam bodo pomagali rešiti uganko:
1. Britanec živi v rdeči hiši.
2. Šved ima psa.
3. Danec pije čaj.
4. Zelena hiša je levo poleg bele hiše.
5. Lastnik zelene hiše pije kavo.
6. Lastnik ptiča kadi Pall Mall.
7. Lastnik rumene hiše kadi Dunhill.
8. Lastnik srednje hiše pije mleko.
9. Norvežan živi v prvi hiši.
10. Oseba, ki kadi Blend, živi poleg lastnika mačke.
11. Lastnik konja živi poleg kadilca znamke Dunhill.
12. Kadilec znamke Bluemaster pije pivo.
13. Nemec kadi Prince.
14. Norvežan živi poleg modre hiše.
15. Oseba, ki kadi Blend ima, soseda, ki pije vodo.


Obrazložitev v angleškem jeziku se nahaja na spodnjem video posnetku.Vir: CITY magazine


spremenjeno: NikMan (14.1.2016, 20:22)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!