Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Težave z iskanjem datotek

 
 
24.1.2016, 13:35
Pozdravljeni,
pri uporabi iskanja na operacijskem sistemu Windows 10 imam nekaj težav. Večino datotek mi iskanje prikaže, ostale pa mi prikaže šele ko pritisnem iskanje po mojih stvareh in potem raziskovalec. Nekajkrat se mi je to že pojavilo, vendar je potem spet začelo delovati, zdaj pa že dalj časa ne deluje. Problem mi povzročata vse .bat datoteki, ki ju uporabljam za resetiranje določenih programov. Nahajata se v mapi Dokumenti, vendar ju iskanje še vedno ne najde, najde pa ostale datoteke v tej mapi.

Pregledal sem nastavitve iskanja, če mapa slučajno ni vključena, vendar je, pa tudi .bat datoteke so, poskusil pa sem tudi z obnovitvijo indeksa. Ima kdo kakšen nasvet, kaj še lahko poskusim?
Hvala za pomoč
 
 
 
26.1.2016, 13:27
Ja, teh težav z iskanjem na Windows 10 je res kar veliko.

Ali v nastavitvah za indeksiranje imaš izbrani, da išče tudi bat datoteke.
Drugače pa mi kaj drugega kot obnovitev indeksa ne pade na pamet.


spremenjeno: podtalje (26.1.2016, 13:27)
 
 
 
26.1.2016, 18:22
Sem ze pogledal, če je bat datoteka izbrana, poskusil pa sem tudi z obnovitvijo.

Bom poskusil odznačiti bat datoteke in potem se enkrat vklopit in obnoviti indeks, da vidim če deluje. So pa tile problemi v Windows 10 res nadležni.
 
 
 
26.1.2016, 21:54
Z Windows 10 je res kar precej podobnih problemov. Ravno zaradi takih stvari jaz še ostajam na Windows 7.
 
 
 
22.10.2019, 11:16
Oj družba,spet jaz.Ne vem zakaj mi ne dela v Windowsih 10 raziskovalec,ko hočem v polje iskanje prilepit ime kake datoteke v računalniku,le te ne morem prilepit in mi je ne začne niti iskat v PC-ju,ker kot je na sliki razvidno,ko z desnim klikom miške hočem v okno za iskanje kaj prilepit sploh ne odpre zgoraj v orodni vrstici "Iskanje in Orodja za iskanje".
Kje je haklc,ali se to kako nastavi.
Lp 
 
 
23.10.2019, 14:04
Tega okna tudi jaz nimam in je verjetno iz kakšne razvojne verzije.

Ali pišeš lahko v iskalno polje ali samo ne moreš prilepiti teksta?
 
 
 
23.10.2019, 15:47
Zdravo,to ne moreš verjet,do danes ni delalo danes pa dela vse.V iskalno polje lahko pišem in tudi prilepim ampak samo s tipkovnico Ctrl+V,z miško ne gre prilepit,mislim desni klik "prilepi" ali "kopiraj".In danes je tudi naenkrat v vrstici tudi okno "Iskanje-Orodja za iskanje" Res ne vem kje je haklc,a so se mogoče Windowsi posodobili,da zdaj to laufa.
Ta Windows 10 je včasih res malo čuden,kar nekaj po domače,da kaka stvar po posodobitvi ne laufa drugič pa spet deluje.
Torej problem se je zgleda rešil sam od sebe...vam pa hvala za pozornost in lepe pozdrave.


 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!