Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Kaj predstavlja standard IP68?

 
 
29.2.2016, 9:42
Verjetno ste v zadnjih časih opazili telefone in ostale naprave, ki podpirajo IP68 standard, kateri jih ščiti pred prahom in vodo. Zadnji primer je Samsung Galaxy S7 in Samsung Galaxy S7 Edge, ki imata oba potrjen standard IP68.Še video posnetek oziroma reklama za omenjeni telefon.Kaj pa to sploh pomeni?

IP = Ingress protection (po slovensko zaščita pred vdorom)
68 = Dvomestna številka, kjer prva predstavlja zaščito pred trdimi delci, druga pa vodo

Če bi imela naprava standard IP00, potem bi bila ta zelo občutljiva. Če bi pa imela recimo IP11, potem pa bi že bila neka minimalna zaščita pred delci in vodo. Maksimalna zaščita pa je IP68. Torej pri trdih delcih oziroma prahu se konča pri 6, pri vodi pa pri 8.

Spodaj je še tabela (v angleščini) za lažje razumevanje.spremenjeno: NikMan (29.2.2016, 9:42)
 
 
 
6.10.2016, 8:31
Zanimivo, da ima novi iPhone le IP67 certifikat, kar pa je verjetno za WC školjko ali podobno dovolj.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!