Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Kaj je bilo prej, kokoš ali jajce?

 
 
17.4.2016, 17:22
Večno filozofsko vprašanje je sedaj rešeno. Znanstveniki so prišli zadevi do dna enkrat za zmeraj.Če povemo čim bolj enostavno… Mnogo, mnogo let nazaj je obstajala ptica, podobna kokoši. Genetsko ji je bila zelo blizu, a še ni bila prava kokoš, kakršno poznamo danes. Znanstvenik Krulwich, ki je zadevi prišel do dna, to obliko poimenuje proto-piščanec.

Torej, proto-kokoš je izvalila jajce in proto-petelin ga je oplodil. Toda ko so se njuni geni združili, je nastala nova, drugačna kombinacija. Ta je povzročila, da je bil otrok neke vrste mutant, drugače od svojih staršev. Čeprav so potrebna tisočletja, da se iz tega razvije nova vrsta, je bilo jajce dovolj različno, da je pomenilo začetek nove živalske vrste – kokoši, kot jo poznamo danes.

Če torej strnemo, sta 2 ptici, ki nista bili zares kokoši, ustvarili kokošje jajce. In to je pravi odgovor: jajce je bilo prej, in nato se je iz njega izvalila prva kokoš. Pa vendar se dilema zares ne konča tu, saj lahko večno vprašanje nadaljujemo – kaj je bilo prej, proto-jajce ali proto-kokoš?

 
 
 
17.4.2016, 18:34
Novica, ki temelji na posnetku iz leta 2013.
 
 
 
17.4.2016, 18:46
Enaka novica kot na partisu, kot je že unusual95 povedal, nič novega, video iz leta 2013, se mi pa tudi zdi, da je bila na zmagi tudi enkrat tema glede tega vprašanja.
 
 
 
18.4.2016, 8:47
Vseeno pa je zanimivo vprašanje.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!