Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Ali z zimskimi gumami porabim več goriva?

 
 
10.5.2016, 12:36
Dober dan.

To leto bi zimske uporabljal do konca leta, saj jih bo pozimi potrebno zamenjati. Ker letnih tudi nimam, me zanima, kakšna je razlika pri porabi goriva?

Ker imajo profil drugačen in bolj "trd", se mi zdi, da bi morala biti razlika?
 
 
 
10.5.2016, 19:15
A niso zimske gume bolj mehke od letnih?

Razlika v porabi je verjetno minimalna in je ne boš opazil, razen če si eden izmed tistih ki v 1.0 twingota 2005 letnik vlivajo 100 oktanski bencin ker se "ful pozna" na moči.
 
 
 
10.5.2016, 19:39
Tudi moje mnenje je, da razlike sicer nekaj je, ker so gume zimske gume mehkejše, vendar pa ta ne bi smela biti velika, recimo kakšen dcl ali dva na 100km.

Druga stvar je obraba, saj so zimske gume mehkejše in se bodo zagotovo poleti bolj obrabile, zato moraš računati na to, da jih boš moral prej zamenjati.

Tretja stvar pa je sama vozna lastnost. Zimske gume imajo poleti slabše lastnosti glede zaviranja kot običajne letne gume, kar je glavni razlog, da se zimske gume v splošnem odsvetujejo za vožnjo poleti.


Moje mnenje je, da če se malo voziš, potem še nekako gre. Če pa z avtom delaš veliko kilometrov, pa se menjava vsekakor splača.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!