Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Spet prihajajo utrinki

 
 
11.8.2016, 7:04
Spet je prišel tisti čas v letu, ko si na nebu lahko ogledamo utrinke oz. meteorski dež Perzeidov. Ta sicer traja od 17. julija do 24. avgusta, vrhunec pa prihaja 11. in 12. avgusta, torej v noči na petek in v noči na soboto.

Po napovedih bo letošnja predstava precej boljša kot pretekla leta in da bo v dobrih opazovalnih razmerah dosegla 200 utrinkov na uro.

Do tega dogodka pride, ker Zemlja vsako leto avgusta zaide v prašen rep, ki ga za seboj pušča komet Swift-Tuttle. Več kot milijon kilometrov dolg rep z obhodno dobo 133 let vsebuje prašne delce, ki ob trku z Zemljino atmosfero zagorijo, kar vidimo kot utrinke.spremenjeno: podtalje (11.8.2016, 7:09)
 
 
 
11.8.2016, 7:30
Hvala za obvestilo podtalje. Upajmo le, da bo vreme primerno.

 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!