Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Kakšno je vaše mnenje o nošenju burk?

 
 
26.8.2016, 8:42
Verjetno forum ni ravno namenjen takim debatam, vendar pa me zanima vaše mnenje. Ali bi prepovedali nošenje burk in podobnega v Sloveniji?

Osebno sem neodločen. Po eni strani se mi zdi res neumno, po drugi strani pa je to poseganje v osebno svobodo. Po eni strani lahko preprečimo neko nezdružljivo kulturo z našim okoljem, po drugi strani pa bi lahko prepovedali še marsikaj drugega?

Primer, ki me je spodbudil k pisanju: http://www.24ur.com/novice/svet/ruta-in-....

 
 
 
26.8.2016, 13:26
Jaz bi jo prepovedal. Preprosto ne sodi sem. Lahko jo nosijo v muslimanskih državah ne pa tukaj. Če jim pa kaj ne paše pa naj grejo od kod so prišli. Naša država, naša pravila!
 
 
 
26.8.2016, 22:04
Jaz bom rekel, ko bodo lahko zahodnjaške ženske hodile na pol gole po arabskih ulicah takrat lahko muslimanske žene hodijo oblečene v burke, tako kot hočejo, do takrat pa ne.

Dejstvo je, da se človeštvo razvija tudi tako, da se kulture mešajo, če kot razvoj razumemo prihod germanov, slovanov,... v evropski prostor in propad Rimskega cesarstva, ki je povzročilo srednji vek in zastoj kakršnegakoli razvoja vse do novega veka.
 
 
 
26.8.2016, 22:44
Se strinjam.
Ko bodo muslimani spremenili odnos do naše kulture, ga bomo pa lahko tudi mi do njihovih verskih zahtev.
Že tako se mi zdi, da včasih kar tekmujemo v čem vsem bi jim ugodili. Ko npr. z letalom zgolj prečkaš zračni prostor države z uveljavljenim islamom, se morajo ženske na par tisoč metrih nadmorske vseeno za tisti čas pokriti. Pa razumi, če moreš ...
 
 
 
27.8.2016, 7:37
Ali s prepovedjo dosežemo kaj ali spodbujamo?

Ali obstaja kaka analiza žensk v EU, ki so muslimanke. Ali se počutijo manj vredne ali ne? Konec koncev tudi v katoliški religiji ženska ni preveč spoštovana.
 
 
 
27.8.2016, 12:30
Vrnit se moramo k krščanskim vrednotam drugače nas čaka ŠERJAT.
 
 
 
27.8.2016, 12:53
NikMan, ne vem kam ciljaš s tem, da ženska v krščanstvu ni preveč spoštovana, ampak vseeno je to naša kultura, kakorkoli obrneš in res je, da v zgodovini ženske niso bile enakovredne moškim, ampak za to ni bila kriva samo cerkev.

Hkratu pa, sploh ni važno ali se muslimanke počutijo manj vredne ali ne, dokler so na "naših" tleh naj se obnašajo po "naših" pravilih (šegah in navadah), kaj počnejo doma pa me niti malo ne moti, dokler z njihovim početjem (pa s tem ne mislim le muslimanov, ampak kogarkoli) ne ogrožajo moje varnosti.
 
 
 
27.8.2016, 18:16
Ne bo dolgo,ko bodo muslimani zahtevali,da prepovemo svinjino in alkohol,da ne bomo žalili njihovih verskih čustev.
 
 
 
27.8.2016, 19:38
@mrjuklm čeprav sem kristjan se ne strinjam z uveljavljanjem krščanskih vrednot. Čisto kul mi je tako kot je zdaj kar se tiče praznovanja krščanskih praznikov, da bi se pa vsiljevalo pa mi že nebi blo ok.

Kar se pa tiče prepovedovanja svinjine in alkohola se pa vrjetno že dogaja kje po nemčiji. Glede na to da so ukinili v prostorih verouka križe da so lahko begunci ostali ne vzmemirjeni.
 
 
 
27.8.2016, 20:11
Sem razočaran nad stranjo Zmaga.com saj je ta stran do sedaj spodbujala k učenju raznih stvari, da pa se spusti na tak nivo in začenja s temami občutljivimi za vse verske religije pa se mi zdi neokusno, zato na takšno stran ta tematika ne spada. Odgovorni Zmaga.com ne zameri pa če si pameten izbriši to in se v bodoče ukvarjaj res samo z podajanjem znanja kar verjetno vsi potrebujemo.
Pa brez zamere.
 
 
 
27.8.2016, 21:26
Mislim, da je zmaga vedno bila "na tekočem" s glavnimi državnimi problematikami (recimo družinski zakonik), hkratu mislim, da je dobro, če si vsak posameznik ustvari mnenje o takšnih tematikah, še bolj pomembno pa je, da smo sposobni svoje mnenje izraziti in utemeljiti, tudi to je učenje.

Mislim, da v tej debati nismo nikogar neposredno užalili (če primerjam zopet z debato o družinskem zakoniku, kjer je bilo nekaj krepkih na račun določenih skupnosti), v kolikor pa smo te na kakršen koli način užalili pa imaš možnost dvojega:
1. se umakneš iz debate, ne klikaš nanjo, ne bereš (daleč od oči, daleč od srca)
2. prijavi nas za sovražni govor (če misliš, da je to to) in upaj, da bo slovenska demokracija zaključila postopek za čas tvojega, mojega in življenja Zmaga.

Malo za šalo, malo pa zares, amapak se mi zdi pomembno, da se pogovarjamo o takih zadevah, da jih ne jemljemo za samoumevne, na način kot nam jih servirajo mediji. Pa brez zamere.
 
 
 
28.8.2016, 20:43
Jaz bi takoj prepovedal nošenje tega. Ne vem pa, kako se bodo muslimani obnašali do tega pravila. Mogoče, bodo napadli Slovenijo, ker jih ne sprejmemo lepo, mogoče pa ne.
 
 
 
29.8.2016, 9:31
Na strani se držimo znanja, vsake toliko pa lahko spustimo tudi kako drugo temo, ki konec koncev tudi vpliva na našo razgledanost. Ne vidim nič slabega, če se teme lotimo strokovno in brez žaljenja. Vse je znanje, vsaj tako jaz vidim.
 
 
 
29.8.2016, 18:31
Po mojem mnenju ne moremo kar prepovedati določenega oblačila, samo zato ker je del muslimanske kulture. To bi bil neposreden napad na muslimane v sloveniji. Sem velik zagovornik tega ta se kjerkoli lahko prakticira katerakoli kultura (saj smo vendar svobodna in sodobna država) vendar se te kulture NE SMEJO vmešavati v državne zakone ALI druge kulture. Pravice vsakega človeka se nehajo tam kjer se začnejo pravice drugega.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!