Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Bios ne zazna usb-ja

 
 
26.8.2016, 13:23
Odločil sem se na novo naložiti windowse na stari računalnik in mi v bioso ne zazna usbja.

Usb sem pripravil s programom rufus. Probal sem 16gb in 8gb usb ključ pa ni deloval noben. Probal sem tudi s programom Windows 7 USB DVD Download Tool pa ni šlo.

V bioso imam usb legacy nastavljen na enabled vendar mi nikjer ne zazna usbja razen v HDD boot priorityo lahko nastavim usb.

Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo?
 
 
 
26.8.2016, 15:25
Ali ga ne zazna samo v biosu, ali tudi v boot meniju?
 
 
 
26.8.2016, 17:03
Tam ko lahko nastavlaš boot priority ga ne zazna. Če pa stisnem f12 da pridem v boot meni pa lahko izberem usb vendar mi napiše neki error z diskom in da naj stisnem ctrl+alt+del da poskusi ponovno vendar ne naredi nič.
 
 
 
26.8.2016, 18:51
Poskusi USB ključ zagnati še na kakšnem drugem računalniku, potem boš vsaj vedel ali je problem z namestitvijo na ključu ali z računalnikom. Vendar se mi zdi, da je neka težava z namestitvijo, glede na to, da ti napiše error z diskom.
 
 
 
26.8.2016, 19:37
Za zagon bi moral biti dovolj F12 in izbira v meniju.

Če bi ugibal, bi rekel, da je problem v USB ključku, da ni pravilno pripravljen.
 
 
 
26.8.2016, 20:23
Danes več nebo časa da bi sprobal to na drugem računalniko, vendar sem uporabil popolnoma isti program, popolnoma isti usb ključ, popolnoma isti postopek in popolnoma isto sliko na drugem računalniko ki ima UEFI namesto BIOSA in je šlo popolnoma brez problema.

Probal sem tudi 2 različna usbja in ni deloval noben na računalniko z biosom.

UPDATE: Zdaj sem probal še z prvim usbjem in je čudežno šlo. Zgleda da sem prvi usb probal samo na način da sem probal nastavit pod first boot usb vendar mi ga tam ni zaznalo tako da zato ni šlo. Sedaj pa sem probal z F12 izbiro v boot meniju in je šlo.

Hvala za vso pomoč!


spremenjeno: tidymetal (26.8.2016, 20:36)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!