Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Zakaj so Ljubljančani žabarji?

 
 
29.8.2016, 9:25
Dober dan.

Že več časa se pogovarjamo o tem, zakaj se Ljubljančanom reče žabarji. In več pravljic slišim na to temo, češ, da zaradi žab, zaradi močvirja, zaradi kvakanja (kaj = kva) in še česa. Kakšno pa je vaše mnenje?spremenjeno: NikMan (29.8.2016, 9:29)
 
 
 
5.11.2023, 20:01
Mislim, da imaš kar prav, tako glede "kvakanja" kot glede žab. Žabe so bile njega dni ljubljanska delikatesa, ampak več o tem bi ti verjetno lahko povedal etnolog Janez Bogataj. Na Viču je še vedno gostilna "Pri žabarju".
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!