Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Najstarejša in najbolj oddaljena znana galaksija

 
 
19.10.2016, 7:49
Letos spomladi je vesoljski teleskop izračunal oddaljenost nam najbolj oddaljene in najstarejše galaksije, ki jo poznamo. Galaksija, ki je bila imenovana GN-z11, je obstajala okoli 400 milijonov let po velikem poku ali 13.3 milijarde let nazaj.

Znanstveniki so na podlagi hitrosti potovanja svetlobe in oddaljenosti galaksije izračunali, da je na sliki galaksija stara 13 milijard let.Galaksija GN-z11, se nahaja v smeri ozvezdja velikega medveda (Ursa Major), je približno 25-krat manjša in znaša le en odstotek, če je primerjamo z našo galaksijo.Astronom dr. Pascal Oesch pravi, da galaksijo GN-z11 vidimo v času, ko je bilo vesolje staro na približno treh odstotkih.https://sl.wikipedia.org/wiki/GN-z11
http://www.space.com/32150-farthest-gala....


spremenjeno: NikMan (19.10.2016, 7:53)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!