Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Ustvarjanje IF funkcije v Excelu

 
 
9.1.2017, 19:44
Zdravo!

Nujno bi rabil pomoč pri ustvarjanju IF funkcije v Excelu. Delam na neki nalogi, ki pa od mene zahteva, da ustvarim IF funkcijo (mogoče celo SUMIF, SUMIFS ...), ki bi glede na določena intervala (od x do y, x ter y spreminjamo z vpisom številke v okence), seštela številke (različne) od intervala x do intervala y. Številke se nahajajo v drugem stolpcu kot pa sta določena intervala.

Zanima me kako bi lahko ustvaril funkcijo, ki bi avtomatsko seštela številke v isti vrstici kot je začetek intervala pa vse do konca intervala v drugem stolpcu.
 
 
 
 
 
10.1.2017, 17:27
Nekaj takega vendar je pri meni bolj specifično izraženo s katerim intervalom naj bo narejena vsota.

Prilagam še del excelove tabele kjer so vsi potrebni podatki. A vsebuje podatke kjer določimo interval (Tz in Tk). Ostalo so podatki za preračunavanje, važna pa je rumena celica kjer mora biti suma, ki sešteva ploščina v P stolpcu od Tz do Tk.

https://drive.google.com/open?id=0B4SBeD....
 
 
 
10.1.2017, 20:18
Hvala vseeno, mi je ratalo izvesti to zakomplicirano funkcijo :D

https://drive.google.com/open?id=0B4SBeD....
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!