Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Izmenjava datotek

 
 
28.2.2017, 19:22
Živijo,

imam 2 prenosna računalnika priključena na isto wifi omrežje, ker delam nekatere stvari na obeh, bi nujno rabil, da bi si lahko izmenjaval datoteke med njima. V bistvu bi rabil eno mapo do katere bi lahko dostopal z obema računalnikoma in vanjo dodajal datoteke. Mi lahko kdo pove za kakšno rešitev najbolj enostavno?

Hvala.
 
 
 
1.3.2017, 13:12
Najbolje enostavna varianta je Dropbox (oz. alternitve) mapa, katera se potem avtomatsko sinhornizira na vse računalnike, ki imajo naložen Dropbox.
Pomankljivost te rešitve je, da se to ne prenaša direktno med računalniki, ampak gre vse preko strežnika in zato ni najhitrejša. Tako da to je uporabno predvsem, če datoteke niso velike.

Drugače pa je boljša rešitev, da direktno dostopaš do datotek na drugem računalniku, kot je opisano v lekciji:


Boš pa moral verjetno še izklopiti požarni zid za domače omrežje, da bo to delovalo.
 
 
 
1.3.2017, 18:40
Jaz imam narejeno "Domačo skupino", ki ima hiter prenos podatkov in je čisto enostavno za naredit. Jaz še imam celo tiskalnik v skupni rabi. Tukaj so čist enostavna navodila (tudi za Windows 10): https://support.microsoft.com/sl-si/help.... .
Upam, da sem ti pomagal.

Americano9
 
 
 
1.3.2017, 20:32
Super, hvala za odgovore!
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!