Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Razlika med leopardom, jaguarjem in gepardom

 
 
2.3.2017, 6:43
V tej objavi vam želim pomagati, da boste lažje razumeli razliko med velike in veličastne mačke. Veliko ljudi omenjene živali imenujejo kar z istim imenom, saj imajo te skupno točko. In to so lise.Spodaj so prikazani in na kratko opisani vsi trije primeri med velikimi mačkami, leopardom, jaguarjem in gepardom.Leopard (Panthera pardus) - To veliko mačko si najlažje zapomnite po lisah, ki so v obliki rože. Sredinski del ima namreč neko drugo barvo, kot okolica.Jaguar (Panthera onca) - Ta velika mačka ima tudi lise v obliki rože, vendar pa v sredinskem polju ponavadi nimajo druge barve oziroma le pike.Gepard (Acinoyx jubatus) - najlažje je, da si zapomnite geparda, saj je ta posebnež in nima lis v obliki rože.

Foto: Profimedia


spremenjeno: NikMan (2.3.2017, 8:42)
 
 
 
2.3.2017, 10:18
Leopard pa obstaja še v dveh različicah in sicer Črni Leopard (Panter) in pa Snežni Leopard.
 
 
 
2.3.2017, 14:47
Torej Leonardo di Caprio, tisti, ki ima rože, ima še dve verzije. Črno pa zimsko.

 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!