Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Slovenski poševni stolp oziroma Slovenska Pisa

 
 
11.3.2017, 20:52
Ste vedeli, da imamo tudi v Sloveniji poševni stolp? Tako, kot ga imajo Italijani v mestu Pisa, ga imamo tudi mi v vasici Črni Kal.

Prijeten izlet za vse, kjer lahko parkirate blizu odlične gostile Raviol in nato greste do cerkve sv. Valentina, kjer ob njej stoji prosto stoječi zvonik (22,81 m), ki se je zaradi plazovitega terena nagnil za več kot meter proti zahodu. Zvonik so zgradili leta 1802 in predstavlja svojevrstno znamenitost vasi Črni Kal.

Od stolpa hodite še okoli 20 minut in pridete do črnokalskega gradu, kjer vas čaka odličen razgled in neverjetno zanimiva narava z mogočnimi naravnimi stenami. 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!