Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Dobri hekerji

 
 
12.3.2017, 10:44
Vem, da se naslov sliši malo čudno, a tudi to obstaja. Dobri hekerji vdrejo v določeno spletno mesto in o tem obvestijo avtorje spletne strani. Opišejo jim celotni postopek vdiranja in jim s tem pomagajo narediti spletno mesto bolj varno.

Spletni portal www.Zmaga.com je že precej varen, vendar še ima precej luken v kodi. Uporabniki bi lahko te luknje popravili.

Pomagajte nam prepričati avtorje spletnega mesta Zmaga, da jim lahko z dobrim vdiranjem pomagamo izboljšati njihovo spletno mesto.

Kdo je za to, naj napiše komentar z besedilom: "Dobri heker".

Hvala


spremenjeno: americano9 (12.3.2017, 10:59)
 
 
 
12.3.2017, 10:51
HTML je jezik za označevanje - torej kako se naj spletna stran izriše pri uporabniku... tako, da s spreminjanjem html kode ne boš daleč prišel (lahko pa si pri sebi spremeniš izgled strani ).
 
 
 
12.3.2017, 10:58
Imam en primer. Pri zaklenjenem forumu, če napišeš svojo kodo oz. obstoječo malo spremeniš lahko prideš mimo ovir in vseeno komentiraš v zaklenjenem forumu.

Enkrat sem se malo igral in to mi je bilo zelo čudno. To bi lahko popravili.

Sem pa se res malo čudno izrazil z izrazom html koda. Bom takoj popravil.

Hvala
 
 
 
12.3.2017, 11:01
Najbolje, da pošlješ postopek reprodukcije napake administratorju in se napaka zakrpa na strežniški strani (vrjetno manjka kak pogoj pri objavi v zaklenjen forum).
 
 
 
14.3.2017, 0:43
Na komentiranju na zaklenjenem forumu je bila res napaka. Preverjanje na strežniku je sicer bilo, vendar pa je pri eni izmed nadgradenj izpadel podatek o statusu, zato preverjanje ni zaznalo, da je tema zaklenjena.
Je pa bila ta napaka že takrat popravljena.

Drugače pa ja, vedno obstaja možnost, da je na strani še kakšna podobna napaka, čeprav v splošnem se vse stvari preverjajo tudi v kodi, ki se izvede na strežniku.

Dobri (white hat) hekerji seveda obstajajo. V splošnem pa je praksa, da se najdena napaka najprej sporoči administratorjem ter se jim da določen čas, da napako popravijo. V koliko pa se napaka v tem času ne popravi, pa se ta javno objavi.

Če kdo seveda najde kakšno stvar, naj kar sporoči in se bomo potrudili, da bo to odpravljeno v najkrajšem možnem času.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!