Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Kodiranje podnapisov

 
 
2.5.2017, 1:14
Zdravo,
vsakič ko s kakšne spletne strani prenesem podnapise, so kodirani v ANSI in v VLC predvajalniku se č-ji ne prikažejo pravilno. Do sedaj sem vsakič podnapise v Notepadu ponovno shranil v UTF-8 obliko. Je kakšna hitrejša rešitev tega problema?
Hvala za pomoč
 
 
 
2.5.2017, 15:10
V VLC-ju v nastavitvah za podnapise nastavi, da so podnapisi privzeto v Windows-1250 encoding in te ne bo več potrebno pretvarjati.
 
 
 
2.5.2017, 15:16
Sem preizkusil in deluje. Hvala za pomoč
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!