Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Kakšen je zakon v Sloveniji glede dronov?

 
 
27.8.2017, 11:55
Hej.

Ali mogoče kdo pozna zakon o letanju z droni pri nas? Osebno me malo mika nakup, pa ne vem, na kakšne probleme lahko naletim. Imel pa bi za ustvarjanje video posnetkov.
 
 
 
27.8.2017, 21:22
Mislim, da sem enkrat nekje zasledil, da so nekaj poostrili. Naj se ne bi smelo leteti v bližini stavb, hkrati pa moraš vedno imeti pogled na drona, torej ne smeš leteti tako daleč, da ga sploh ne vidiš več, saj nekateri to omogočajo.

Nisem čisto prepričan glede tega, naj me kdo popravi če se motim.
 
 
 
28.8.2017, 17:51
V Mantua Model so mi rekli, da bo to zelo strog zakon kmalu. Prav tako dronov ni veliko videti v zraku, kljub "popularnosti".
 
 
 
29.8.2017, 15:57
Ne smeš jih uporabljati nad ljudmi, v strnjenih naseljih... Škoda res. Jaz sem videl posnetek poroke z dronom in res dobro izpade.
 
 
 
3.9.2017, 18:51
https://www.rtvslo.si/slovenija/z-droni-....

Direktiva po novem prepoveduje izvajanje dejavnosti z letalniki, kar pomeni njihovo brezplačno uporabo ali uporabo za plačilo, kadar gre za opravljanje nalog iz zraka. Mednje spadajo snemanje, oglaševanje in nadzor iz zraka, protipožarna zaščita, proženje plazov, letenje v znanstvenoraziskovalne namene, letenje za televizijske in filmske potrebe in potrebe poročanja, letenje za potrebe posebnih dogodkov ipd.

Prepovedano je tudi letenje na območju, na katerem so objekti, primarno namenjeni za stanovanje, poslovanje ali rekreacijo, ali na območju, na katerem so objekti nizke gradnje, na katerih so ljudje, ter na ožjih urbanih območjih, kot so središča mest, naselja in kraji.

Agencija si je ob tem pridržala pravico, da dovoli določeno letalsko prireditev ali tekmovanje. V primeru kršitev so predvidene globe, predpisane v zakonu o letalstvu, od 250 do 33.000 evrov, odvisno od prekrška in statusa osebe.

 
 
 
2.9.2019, 9:28
Pazi na razdaljo
Pri letenju z dronom bodi izjemno pozoren na varno razdaljo tako pri vzletanju in pristajanju kot tudi v letu in na tleh. Med letom je varna razdalja 30 metrov od oseb, živali, objektov, vozil, plovil, drugih dronov, cest, železniških prog, vodnih poti in daljnovodov. Od večje skupine ljudi (to je 12 oseb ali več) moraš biti vedno oddaljen najmanj 150 metrov.

Več na http://www.dronbonton.si/o-uredbi/

Celotna uredba se nahaja http://www.dronbonton.si/assets/Uploads/....
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!