Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Ali je bil napad na WTC zarota ali terorizem?

 
 
12.9.2017, 12:45
V ZDA obeležujejo spomin na žrtve terorističnih napadov 11. septembra 2001, v katerih je pred sedmimi leti umrlo skoraj 3000 ljudi. Po nekaterih teorijah zarote pa naj bi ZDA napadle kar same sebe.Američani se bodo tragedije spomnili z minuto molka ob 8.46 po newyorškem času, obletnica pa bo tokrat potekala tudi v luči ameriške predsedniške tekme. V najhujšem terorističnem napadu v zgodovini ZDA sta se 11. septembra 2001 dve ugrabljeni letali v zgolj nekajminutnem razmiku zaleteli v stolpnici WTC v New Yorku, tretje je pozneje treščilo v Pentagon, četrto pa je strmoglavilo v Pensilvaniji. Skupno je umrlo skoraj 3000 ljudi.

Stavba številka 7
WTC7 – malo znana zgodba Poleg dvojčkov se je sedem ur po njunem padcu zrušil še tretji nebotičnik WTC7, o čemer pa se je malo govorilo. Glede na uradne izjave naj bi se to zgodilo zaradi požara, čeprav ogenj še nikoli dotlej ni porušil stavbe z jekleno konstrukcijo. Ni šlo za kakšno manjšo stavbo, ampak za 48-nadstropni poslovni nebotičnik, okoli 150 metrov oddaljen od dvojčkov. Nebotičnik se je sesedel sam vase, in to v pičlih sedmih sekundah, kar je značilno za padce miniranih stavb, ki jih rušijo nadzorovano. Mediji o tem niso dosti poročali, preiskovalno ekipo pa so ovirali. Poročilo posebne komisije, ki je raziskovala ozadje 11. septembra, WTC7 sploh ni omenjalo.Američani napadli sami sebe?
Toda poleg uradnih razlag tragičnih dogodkov obstaja tudi veliko tistih, ki menijo, da za napadom stoji kar ameriška vlada. O domnevnih zarotah so napisali knjige, satelitske fotografije, ki jih je najti na strani ameriške vojske, pa zastavljajo kar nekaj vprašanj, ki še do danes niso dobila odgovorov. 1. Satelitske fotografije kažejo, da naj bi letalo poškodovalo le prvi prstan Pentagona, štirje notranji prstani so ostali ob tem nedotaknjeni in jih je ob začetni eksploziji poškodoval le ogenj. Kako je mogoče, da je boeing 757-200, težak 100 ton in s hitrostjo 500 kilometrov na uro, poškodoval samo zunanjost Pentagona? 2. Na satelitskih fotografijah takoj po napadu je opaziti, da je letalo zadelo le pritličje. Štiri zgornja nadstropja so se zrušila šele čez čas. Stavba je visoka dobrih 23 metrov.Kako je mogoče, da je boeing, visok 13,6 metra, dolg 47 metrov, z razponom kril 38 metrov in kabino, visoko 3,5 metra, trčil ravno v pritličje stavbe? Tudi drogovi javne razsvetljave na parkirišču so ostali nepoškodovani, zato bi moralo letalo na Pentagon pasti skorajda navpično, kljub temu pa je bila poškodovana predvsem fasada. 3. Fotografije kažejo trato pred poškodovano stavbo, kamor naj bi trčilo letalo. Zakaj na fotografiji ni nikjer videti letalskih razbitin? Zasipanje zelenice pred Pentagonom po domnevnem trku letala © U.S. Army 4. Fotografije kažejo, kako tovornjaki na jaso pred Pentagonom nasipajo pesek. Zakaj se je nekomu to zdelo potrebno, čeprav je bila trava po domnevnem napadu nepoškodovana? 5. Fotografije prikazujejo obris boeinga 757-200, ''položenega'' na stavbo.Kaj se je zgodilo s krili letala in zakaj niso povzročila nobene škode? 6. Ko so novinarji spraševali, ali je od letala kaj ostalo, so od vodje gasilcev dobili naslednji odgovor: ''Nekaj majhnih delov letala je vidnih v notranjosti, ampak nič večjega. Veste, tega raje ne bi komentiral, obstaja veliko prič, ki vam bodo dale boljše podatke o tem, kaj se je zgodilo z letalom.'' Zakaj niti zunaj niti znotraj Pentagona nihče ni našel letala? Tudi glede napada na WTC je še veliko ugank.Avtor knjige L'Effroyable Imposture (Strahovita prevara) Thierry Meyssan, ki trdi, da je napad na Pentagon izvedla kar ameriška vlada, v knjigi navaja, da je Združenje newyorških gasilcev na podlagi izračunov trdilo, da bi morala nebotičnika zdržati veliko dlje. Poleg tega bi se drugi stolp nagnil, če bi se v resnici zrušil zaradi razrahljanih temeljev, a se je zrušil sam vase. Gasilci so poleg tega slišali eksplozije v kletnih prostorih WTC in zahtevali dodatne preiskave, ki pa jih ni bilo.

Več na: http://www.zurnal24.si/svet/11-september.... - www.zurnal24.si


spremenjeno: NikMan (12.9.2017, 12:48)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!