Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Šolsko znanje

Zanimiva matematična naloga

 
 
1.10.2017, 18:17
Avtomobil prevozi razdaljo med dvema krajema, ki sta oddaljena 70km v 1 uri.
Del poti prevozi s hitrostjo 100km/h, preostali del poti pa s hitrostjo 60km/h. Koliko časa se je peljal 100km/h in koliko 60km/h?
 
 
 
1.10.2017, 20:17
Dokaj enostavna naloga. Iz podatkov se zapiše dve enačbi, pot je pot 1 plus pot 2 in čas je čas 1 plus čas 2. Potem se izrazi čas 1 in se ga vstavi v drugo enačbo. Potem se samo še poračuna. Sam sem prišel do rezultata, da je avtomobil vozil s hitrostjo 100 km/h 0,25 h oz. 15 min, 60 km/h pa 45 min. Pri nalogi je seveda vedno treba paziti na enote, vendar v tem primeru lahko pustimo ure in kilometre, saj je tudi hitrost v kilometrih na uro.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!