Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Čuden zvok trdega diska

 
 
10.4.2018, 19:07
Računalnik je star približno pet let.
Disk (HDD) v računalniku se zadnjih nekaj dni nekoliko glasneje oglaša, včeraj zvečer pa je kar naenkrat zečel spuščati še bolj čudne zvoke.
Računalnik sem izklopil in trenutno ne vem, ali disk še deluje.
Kaj naj naredim? Varnostno kopijo sem naredil včeraj popoldne (s pomočjo Windows File History), vendar sem do večera računalnik še uporabljal in urejal stvari.
Zanima me, kako narediti celotno sliko starega diska.

Star disk je velik 1 TB in ima Recovery (D in Boot (C particijo. Boot particija je velika približno 800 GB, podatkov pa je približno 450-500 GB. Kako velika bi bila slika diska?

Ker je računalnik star pet let, se bo disk verjetno kmalu pokvaril, zato bom verjetno kupil SSD za sistem in programe in HDD za datoteke, na nova diska pa bom naložil nov sistem.
Ali lahko v novem sistemu nastavim, da se sistem in programi samodejno shranjujejo na SSD, ostale datoteke (mapa Users) pa na HDD. Tako, da bi se mape za uporabnike samodejno ustvarile na HDD?


spremenjeno: filips (10.4.2018, 19:11)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!