Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Turistična atrakcija v Mariboru v obliki grozda

 
 
22.8.2018, 15:44
Maribor je lepo mesto. Vendar pa je turizem nekdanjem mestu kulture slab in vzrok tiči v nezanimivi ponudbi. Vprašajte se, če bi živeli v na primer v Ljubljani (katero obišče 1.000.000 turistov letno), kam bi raje šli? Na morje ali v Maribor?

V Mariboru na prvi uč ni nič posebnega (vsaj v očeh večine, ki so/smo površinski) in mogoče bi bil čas, da se za to veliko mesto naredi res nekaj posebnega.

Dobil sem idejo, da bi postavili 100 metrov visoki stolp v obliki grozda, kjer bi bila na vrhu restavracija in razgledna točka. Od tam se vidi najstarejšo trto na svetu (zato tudi oblika grozda) in celoten Lent ter seveda vse ostalo. Znotraj bi bile poslovne enote, kot so kavarne, slaščičarne, escape roomi in obvezno tobogan ter po možnosti tudi nekakšen vlak smrti.

S tem bi zagotovo privabili ljudi, saj bi si vsi želeli videti in preizkusiti nekaj norega/novega/izjemnega. Poleg tega bi se obenem naredila tudi ogromna reklama za slovensko vino. V prilogi je na hitro skicirana ideja, da si idejo lažje predstavljate. Sliši se noro, ampak s tem bi mesto zagotovo dobilo nekaj svetovno prepoznavnega. In vsi bi želeli narediti selfija ter ga objaviti na Instagramu, ki danes, roko na srce, predstavlja gonilo turizma.PS: Kot župan bi se morali bolje povezati z Ljubljano, kjer bi vsaj nekaj časa nudili brezplačen prevoz za vse turiste (strošek 350 evrov na avtobus, kar znaša dobrih 10.000 na mesec, ali pa dajmo vse 3-krat, kar pa ne predstavlja velikega zneska za tako občino).

Slovenija je majhna, zato večina turistov izbere Ljubljano. Ljubljana pa ima težavo, saj je turistov že skorajda preveč. Naj ljudje vidijo še ostale kraje, ki so lahko marsikomu še bolj zanimivi kot naše glavno mesto.


spremenjeno: NikMan (22.8.2018, 16:39)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!