Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Spreminjanje in shranjevanje datotek v Word 2013

 
 
25.10.2018, 10:07
Imam prenosnik Lenovo Z710, vgrajen OS Windows 10 in nameščen MS Ofice 2013.

Pred nedavnim sem opazil, da ne morem več shranjevati novih ali spremenjenih datotek v Wordu in Excelu, drugod pa še nisem preverjal. Lahko pa opravljam spremembe in shranjevanja v mapi One Drive, če se tam datoteke že nahajajo, ali pa jih tja prenesem. Opazil sem tudi, da so v "Lastnostih map" in datotek v PC-ju kljukice v oknu "samo za branje". Ko jih odstranim v mapi in datoteki, ni nič drugače. Pri poskusu spremembe in shrambe se pojavijo okna z opozorili, naj preverim, če je morda disk poln (kar seveda ni), da ni moč najti naslova datoteke ali v primeru "Shrani kot", da ne more ustvariti in shraniti datoteke.
Je morda to v zvezi z prekinjeno sinhronizacijo "one Drive" ali sploh z uporabo mape One Drive?. Prav tako mi računalnik zavrača prenos fotografij (Canon EOS) s pomočjo Utiliti-ja v mapo fotografije.
Prosim za nasvet oziroma mnenje.
 
 
 
25.10.2018, 13:24
OneDrive ima v brezplačnem načinu omejitev 5GB prostora, tako da zna biti, da je to problem.
 
 
 
26.10.2018, 16:31
Z vnukom sva malo brskala in prišla do ugotovitve, da je verjetno prišlo do neke "samonapake" v PCju, kajti na noben način ni možno spraviti datotek v mapi "Moj računalnik" iz stanja "samo za branje", kljub izbrisu te aktivacije. PC je enostavno ne upošteva in določenih ukazov ni možno aktivirati. Protivirusni program tudi ne najde ničesar. Bi pomagalo formatiranje diska "C" na novo ali pa je pred tem še kakšna druga možnost resetiranja. Vse datoteke imam shranjene na dveh ločenih zunanjih medijih, a jih je ogromno. OS in MS Office imam nabavljen legalno.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!