Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Dan, ko so Američane prestrašili Wellsovi Marsovci

 
 
30.10.2018, 10:26
Leta 1938 so na radiu predvajali igro režiserja Orsona Wellsa Vojna svetov. Posledice so bile katastrofalne: histerične množice in veliko ranjenih.Na tisoče ljudi, ki so zamudili uvod, v katerem so pojasnili, da gre za fikcijo, je bilo prepričanih, da gre za resnično zgodbo. Izbruhnila je panika, nekateri so se pognali v beg, nekateri so se celo oborožili, da bi se branili pred napadajočimi Marsovci, na policiji so prejeli nešteto klicev prestrašenih prebivalcev.New York Times je na svojih straneh že naslednji dan zapisal: "Panika radijskih poslušalcev, ki so mislili, da je vojna drama resničnost". V raziskavi, ki so jo opravili desetletje po dogodku, so ugotovili, da je bilo prestrašenih okrog milijon ljudi, ki so jih posebni efekti in realističen zvok pretentali.Dramo je režiral in vodil do takrat neznani Orson Welles, ki je imel takrat le 23 let. Adaptacijo romana in scenarij za dramo je s pomočjo Wellsa in ostalih članov ekipe Mercury Theater napisal Howard Koch. Welles se je pozneje posvetil filmski režiji, igri in produkciji, za svoje delo pa je med drugim prejel tudi oskarja.Vir: http://www.rtvslo.si/na-danasnji-dan/30-....


spremenjeno: NikMan (30.10.2018, 10:26)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!