Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Fotoaparat Sony DSC-H90

 
 
16.12.2018, 10:07
Pozdravljeni,
zanima me kako je z izbiro SD kartice za fotoaparat Sony DSC-H90 ? Kako lahko ugotovim lastnosti SD kartice predvsem hitrost zapisa ? Kakšna naj bo velikost SD kartice za povprečnega amaterja ,ki slika ob priložnostih ?
Lep dan !
 
 
 
16.12.2018, 10:36
Če telefon ne podpira 4K video snemanja, potem je nakup kartice na naslovu https://www.mimovrste.com/pomnilniske-ka.... zadovoljiv.

Jaz sem imel podobono, pa sem bil zadovoljen.
 
 
 
16.12.2018, 20:11
NikMan kartico potrebujem za fotoaparat Sony DSC H90 !
 
 
 
16.12.2018, 20:18
Tema se nadaljuje .......Sony fotoaparat ! Kako ugotovim hitrost obstoječe SD kartice ? Probal sem z čitalcem na PC ,vendar pokaže samo velikost kartice in ničesar drugega. In zakaj sem vse to počel ?
Pri fotografiranju je čas arhiviranja zelo dolg ,tako da posname dogodek z zamikom dve tri sekunde,kar je zelo razvidno na fotografiji.
 
 
 
16.12.2018, 20:43
In še vprašanje glede razlike med karticami SD in SDHC in kompatibilnosti z ustreznim fotoaparatom ? Kje lahko preverim kompatibilnost aparata?
Lp.
 
 
 
17.12.2018, 21:09
Kompatibilnost je odvisna od fotoaparata. Danes pa je večina SD kartic tipa SDHC (od 4GB do 32GB) ali SDXC (večje od 32GB).

Več si lahko prebereš na https://sl.wikipedia.org/wiki/SD_kartica


Glede tega, kakšno kartico kupiti, je odgovor enostaven, kupi čim večjo in čim hitrejšo. Sam bi v tvojem primeru vzel 64GB, pri tem pa gledaš, da ima čim večjo hitrost zapisovanje.

Glede merjenja hitrosti zapisovanja, pa je ta podatek zelo relativen, ker je precej odvisen od tega, kaj in kako se zapisuje, tako da tu ni enoznačnega podatka. Obstajajo sicer programi, ki merijo hitrosti pri različnih načinih, vendar ti kaj dosti to po moje ne bo pomagalo.
Če hočeš enostaven test, daj kopirati na kartico neko veliko datoteko in štopaj, koliko časa bo kopiranje trajalo.

Da pa kartica rabi, da zapiše dve do tri sekunde, pa vsekakor ni normalno. Si prepričan, da je problem v kartici in ne kje drugje. Tako da sam bi v vsakem primeru žrtvoval teh 10 EUR, saj bo vsekakor delovalo hitreje.
 
 
 
19.12.2018, 16:01
Hvala ! Bom sledil navodilom in poiskal napako !
VSEM ZMAGOVALCEM ŽELIM USPEHOV V NOVEM LETU 2019 .....
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!