Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

RAM vprašanje 1GB

 
 
27.2.2019, 20:48
Zanima me če je možno RAM (1GB UNB PC3200) pomnilnik nadzorovati brez električne povezave oz. da sploh ni vklopljen v računalnik?

spremenjeno: toma992 (27.2.2019, 23:35)
 
 
 
27.2.2019, 23:25
Če ga ne vstaviš v računalnik, z njim ne moreš nič pametnega početi.

RAM že sam po sebi potrebuje stalno osveževanje celic, zato je brez elektrike povsem neuporaben.

Kot drugo pa, da lahko bereš in vanj pišeš, pa potrebuješ kontroler, ki skrbi za komunikacijo in ta kontroler je danes del CPU (v glavnem procesorju).

 
 
 
27.2.2019, 23:44
Hvala
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!