Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Raznoraznarije

Zanimivosti o Brexitu

 
 
10.4.2019, 12:49
Referendum o članstvu Združenega kraljestva v Evropski uniji je bil neobvezujoči referendum, ki je potekal v Združenem kraljestvu 23. junija 2016 in na katerem so glasovali o obstanku Združenega kraljestva v Evropski uniji.

Večina volivcev (51,9 %) volivcev se je odločila za izstop iz EU. Glede na izide po deželah so volivci Anglije in Walesa izglasovali izhod iz EU, medtem ko je bil večinski izid na Škotskem in Severnem Irskem v prid obstanku v EU.Volilna udeležba je bila najvišja po letu 1992, in sicer se je po podatkih britanske volilne komisije referenduma udeležilo 33,5 milijona od 46,5 milijona upravičencev oziroma 72,2 odstotka.Škotska vlada je 24. 6. 2016 objavila, da obstaja velika verjetnost, da bo zaradi volilnega izida na Škotskem potekal drugi referendum o neodvisnosti Škotske.[11]

Kako Irci razumejo Brexit


Referendumska kampanija proti z igralem iz Zvezdnih stez


Vira:
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Unite....
https://sl.wikipedia.org/wiki/Referendum....


spremenjeno: NikMan (10.4.2019, 12:52)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!