Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Ventilator v PC

 
 
11.4.2019, 22:34
Na starem računalniku, katerega uporablja mati se je zgleda ventilatorju odtrgalo in dela nonstop in je zelo moteče. Pa me zanima kaj bi lahko naredil oz. kje se to lahko izključi.
 
 
 
12.4.2019, 7:14
Če gre za ventilator na procesorju, potem je lahko razlog, da se procesor pregreva. Preveri s kakšnim programom za merjenje temperature.

Najprej poglej, da ni slučajno računalnik notri preveč zaprašen, kar onemogoča normalno hlajenje.

Če pa to ne pomaga, pa lahko odstraniš ventilator, očistiš procesor, ga namažeš s pasto in ponovno namestiš ventilator.


P.S. Preveri še, da ni slučajno samo problem, da ventilator normalno dela, vendar je samo zelo glasen. V tem primeru pomaga, da odstraniš nalepko na ventilatorju in kapneš kapljico olja.


spremenjeno: podtalje (12.4.2019, 7:16)
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!