Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Prenos sredstev na PayPal račun

 
 
16.5.2019, 22:09
Pozdravljeni!

Imam registriran PayPal račun in nanj hočem naložiti 20€. Hočem kupiti presenečenje za starše in zato to delam potiho. Nimam kreditne ali debetne kartice in nisem polnoleten, vendar pa imam Moneto. Ali obstaja kakšen način za prenos sredstev z Monete ali pa preko UPN obrazca ali pa preko pošte?

Hvala in LP
 
 
 
16.5.2019, 23:53
Kolikor vem, ne obstaja.

Edina možnost je, če poznaš kakšnega, ki ima PayPal račun, da daš denar direktno njemu in ti potem on nakaže na tvoj račun.
 
 
 
17.5.2019, 8:55
Ko smo že ravno pri Pay Palu - imam težavo s ponovno prijavo v račun odkar sem v Pay Pal na zahtevo vpisal tudi številko mobilnega telefona. Sedaj se v račun ne morem več prijaviti, kljub pravilnemu vpisu maila in gesla po zahtevanem postopku, vsakokrat se mi izpiše okence "napačno geslo ali mail". Ko pa vpišem telefonsko številko, pa dobim obvestilo, da le ta ni aktivirana. Dobil sem na sms sicer kodo, a mi nič ne pomaga, ker ne vem kje in kako jo aktivirati. Mi lahko kdo pomaga?
 
 
 
17.5.2019, 18:55
Sem sedaj preizkusil z mojim računom in mi je tudi ponudil aktivacijo telefonske številke. Vendar pa se to lahko naredi šele po tem, ko si že prijavljen v PayPal.

Dokler pa še nimaš aktivirane številke, pa bi se moral normalno prijaviti z e-naslovom in geslom.

Tako da jaz bi še enkrat preveril, da so prijavni podatki res pravilno vneseni. Če pa to ne bo delalo, pa se lahko zahteva ponastavitev gesla (povezava je vedno zraven obrazca za prijavo).
 
 
 
17.5.2019, 19:24
problem je ravno v tem, da se nikakor ne morem prijaviti, na zahtevo po ponastavitvi odreagira z obvestilom, naj preverim pravilnost e-maila, ki pa je točen. Verjetno bom moral vzpostaviti nov račun.
 
 
 
18.5.2019, 12:06
Ustvarjanje novega računa po moje ni najboljša rešitev, ker potem stari račun ostane odprt, kar vsekakor ni priporočljivo.

Sam bi vsekakor poskušal najti točno razlago. Ker če je račun pred tem delal, ga zagotovo niso kar ukinili.

Prvo stvar je, ali se prijavljate na pravo stran in da se prepričate, da račun ni bil ukraden. Velikokrat se namreč dobi e-pošta, ki zgleda, ko da je od PayPal, v resnici pa vsebuje povezavo do strani, ki prav tako zgleda kot original PayPal stran, v resnici pa ti na taki strani samo ukradejo prijavne podatke.
Tako da vpisati se je treba na originalno stran: https://www.paypal.com

Druga stvar pa je, da če za pozabljeno geslo napiše, da ni pravi mail, potem naj se to še enkrat preveri, da je res pravi email. Pogleda naj se kakšno starejšo pošto, ko je prišli kakšno sporočilo od PayPal in se tam preveri, ali je res isti e-mail naslov.

Kot rečeno, je čudno, da bi račun ukinili brez obvestila, zato bi jaz najprej preveril zgoraj omenjene stvari.
 
 
 
18.5.2019, 12:17
Hvala za nasvet.
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!