Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Računalništvo

Ali FaceApp res pošilja podatke v Rusijo?

 
 
22.7.2019, 7:49
Ta teden je splet obnorela aplikacija FaceApp, ki računalniško postara obraz na fotografiji in z uporabo umetne inteligence prikaže zelo realistično podobo.

V resnici aplikacija ni nova, saj je prva verzija izšla že januarja 2017. Aplikacija ponuja različne možnosti manipulacije fotografij, od pomlajevanja, spreminjanja spola, dodajanja nasmeška, brade, spreminjanja pričeske, do - staranja, ki je pritegnilo največ pozornosti. Toda za obilico prahu je poskrbelo odkritje, da je aplikacija iz pod prstov ruskega avtorja in da ob namestitvi zahteva dovoljenje za dostop do vseh fotografij na telefonu.

Aplikacijo razvija Wireless Lab, v katerem je vodja Yaroslav Goncharov. Ta se je na navedbe, da naj bi aplikacija kradla in v Rusijo pošiljala fotografije, hitro odzval. Dejstva so preprosta - aplikacija potrebuje dostop do mape s fotografijami, če naj izberemo fotografijo za spremembo, in fotografije mora pošiljati v internet, ker je računska moč telefonov prenizka, da bi manipulacije lahko izvajali. Tega aplikacija nikjer jasno ne zapiše, kar ji z vidika zasebnosti zelo slaba praksa. V pogojih uporabe pa je zapisano, da lahko aplikacija za kratek čas v oblaku hrani posnetke, ki jih uporabnik želi predrugačiti. Za zdaj ni nobenih dokazov, da bi aplikacija dostopala do posnetkov, ki jih ne izberemo izrecno.

Več na https://slo-tech.com/novice/t748379
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!